Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tränaren: "Gud gav Gyökeres den fysiken"

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute

 

ÖVRIGT

Record (Portugal) lockar med ”Vikingablod”. O Jogo är snarlik med ”Vikingattack”. Det står för Morten Hjulmand och Viktor Gyökeres. Dansken gjorde ett mål, svensken både ett mål och en assist i Sportings seger (3-0 mot Moreirense– se målen här).  ”Jag behövde lite tid att anpassa mig, det är annorlunda i Portugal än i England, men nu känner jag mig bättre anpassad”, säger Gyökeres. Tränare Rúben Amorim säger att det fortfarande ”finns mycket att förbättra”, men prisar Gyökeres,  ”Gud gav honom den fysiken. Det hjälper oss i spelet, det gör laget mycket farligare”. Amorim lägger till, ”Han (Gyökeres) ville verkligen komma hit. Hugo Viana (sportchef, min anm) visade mig de andra kontraktsförslagen han hade och kanske var det inte några av de Premier League-klubbarna han ville till”.

Annons

Gazetta (Grekland) noterar att Emil Bergström nickade in 3-0 för Panserrikos mot Kifisia efter bara 22 minuter (se målet här). Men ”säsongens match” hittills, som Gazetta skriver, slutade ändå 4-4.

Fox Sports (Mexiko) kallar liksom flera andra mexikanska medier det för en ”bomb”: mittfältaren Kheira Hamraoui är klar för Club América. 33-åringen var en kontroversiell spelare i PSG och den som var offer för en misshandel, som misstänks orkestrerad av dåvarande lagkamraten Aminata Diallo.


ENGLAND

Daily Star täcker förstasidan på sin fotbollsbilaga med ”What MAUR can I do?”. Efter nytt poängtapp (0-0 mot Bournemouth) buade Chelseas tillresta fans ut spelarna. ”Om man inte vinner är det normalt att fansen inte är nöjda. Men vad jag vill säga till fansen är att vi inte kan ändra på omständigheterna, att vi inte kan ändra på verkligheten”,  svarar tränare Mauricio Pochettino, och pekar på 12 spelare på skadelistan.

Annons

The Sun hör Leandro Trossard sätta tänderna i Everton. ”Tross chew up Toffees” (1-0 till Arsenal). Det var Londonlagets första seger på Goodison på sex år. Och hemmalagets insats?”Everton är en dålig version av Dyches Burnley”, lyder experten Tony Cascarinos dom i The Times. Tidningen har också en lång rad transferrykten. 1/ Wales förre förbundskapten Ryan Giggs är redo att hoppa in som tränare i Salford, som han är delägare i. 2/ Manchester United, Liverpool och Arsenal är alla intresserade av israel Oscar Gloukh. 19-åringen spelar för RB Salzburg. 3/ Brighton har inte gett upp Valentin Barco, och väntas göra ett nytt försök att värva 19-åringen. TyC Sport uppgav förra veckan att Manchester City har en principöverenskommelse med Boca Juniors.

Daily Mail plockar utan skrupler upp ryktet om att Barcelona är intresserade av Alexander Isak. Uppgiften kommer från hitte-på-sajten Fichajes. Det stannar inte där. Tidningen använder samma sajt för att påstå att Newcastle är intresserad av Lucas Paquetá i januari. Båda uppgifterna figurerar nu i en mängd medier med hänvisning till Daily Mail i stället.

Annons

Northern Echo tar upp att Emil Krafth är tillbaka i gruppträning. ”Det är ett tidigt skede för Emil men härligt att ha honom tillbaka. Han är en underbar karaktär”, säger tränare Eddie Howe. Krafth har varit borta från spel sedan han ådrog sig en korsbandsskada för drygt ett år sedan. 

BBC Sport har med tre spelare från Manchester City i Omgångens lag: Ederson, Kyle Walker och Rodri. Inga svenskar är med.

 

ITALIEN

ITALIEN

Corriere dello Sport har full fokus på Romas lycka. Första segern för säsongen och med ett riktigt målkalas (7-0 mot Empoli). José Mourinho tycker siffrorna var i överkant, men myste över Romelu Lukakus fullträff – med blinkning till hans förra klubb vars försök att låna Lukaku gick om intet. ”Jag tycker inte Inter har någon anledning att vara arga. De vann med 5-1 i derbyt och har så många exceptionella anfallare. De borde vara glada för deras ex-tränare, som verkligen behövde en anfallare”, säger Mourinho. Matchens stjärna var dock tvåmålsskytten Paolo Dybala, belönad med 8 av 10 i betyg. Pontus Almqvist fixade en straff åt sitt Lecce och får fullt godkända 6,5 för insatsen mot Monza (1-1). Gazzetta dello Sport ger honom 7.

Annons

La Gazzetta dello Sport ser det som att tungviktarna Inter och Juventus är tillbaka på topp, de ligger etta respektive tvåa i tabellen och visar scudetto-potential. I dag väntar svenskmötet Hellas Verona-Bologna. Både Isak Hien och Jesper Karlsson väntas starta.

La Gazzetta del Mezzogiorno hävdar att Bari överväger att plocka in Sebastian Andersson. Den 32-årige anfallaren är ett av två spår, det andra är nederländaren Kevin Luckassen. Andersson är utan klubb sedan kontraktet med Köln gick ut i somras. Bari ligger för närvarande sjua i Serie B. 

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS ge till och med Real Madrid (2-1 mot Real Sociedad) en undanskymd roll bakom F1-segern för Carlos Sainz. Men tidningarna konstaterar att segerskytten Joselu ”Klarade sitt provspelning som nummer 9”, som Marca uttrycker det. Ingen av Real Madrids spelare tar sig dock in i Omgångens lag, som bland annat innehåller två av Barcelonas nyförvärv, João Cancelo och João Félix. Tidningarna prisar också Mason Greenwoods debut för Getafe (3-2 mot Osasuna). Bortaklacken skanderade ”Dö, Greenwood”, och Osasuna lär bestraffas för det. Men tränare Jacobo Arraste drog genast till med en jämförelse. ”Hörde ni vad de skanderande mot Osasuna? Nähä, vi måste ta upp allt i så fall. För ni hörde väl ’Hor-Osauna’? Det sjöngs också, och det är också väldigt illa”, säger han. En rubrik efter Sevillas seger (1-0 mot Las Palmas) är ”Sergio Ramos, 6 594 dagar senare”. Backen var tillbaka och gjorde det bra, enligt Marca. AS påpekar att fotbollsförbundet (RFEF) är fast besluten att skicka en trupp till matchen mot Sverige – oavsett vilken det blir. Spelarna som bojkottar landslaget ombads att innan midnatt skicka en lista med personal de vill ha bort inom förbundet. Men förbundet är tydligt med att argumenten ska vara solida. Ingen sparkas lättvindigt. Enligt El Español planerar en del anställda inom förbundet att stämma spelare för bland annat förtal. I dag vid 12-tiden (alternativt kl 16) hoppas förbundet presentera den slutgiltiga truppen till matcherna mot Sverige den 22 september och Schweiz fyra dagar senare. 

Annons

Cadena Cope skriver att Atlético får klara sig utan Thomas Lemar till nästa år. Den slutsatsen görs efter att Atlético bekräftat att en hälsena är av. Det innebär fem-sex månaders frånvaro, skriver Cope.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe konstaterar att det redan är ”Tvivel i september” hos Olympique de Marseille. Fansen var i uppror efter senaste besvikelsen (0-0 mot Toulouse). På tal om besvikelser. Lyon är fortfarande utan seger (0-0 mot Le Havre).  L’Equipe noterar att Julian Draxler är klar för Al Ahli i Qatar. Enligt Le Parisien inte för 20 miljoner euro utan knappt tio miljoner euro. Men tillsammans med försäljningarna av Marco Verratti och Abdou Diallo har Qatar-ägda PSG ändå dragit in 75 miljoner euro på försäljningar till just Qatar, som annars inte storsatsat. Inte minst spanska medier ser det som fusk, även om ägarna är olika. Den tidigare PSG-tränaren Christophe Galtier har nu talat om rasismanklagelserna. Han tillbakavisar dem bestämt. ”Det är felaktigt, fullständigt felaktigt”, säger han i en intervju med Canal+. Galtier ser sig nu redo att ta nya tränaruppdrag. ”Min plats är vid sidlinjen, inte framför tv:n”, säger han.

Annons

Le Parisien-uppgiften om att PSG:s sportslige rådgivare Luis Campos viftat bort Jude Bellingham som idé till spelarvärvning, fick vingar under helgen. Orsaken till ointresset för engelsmannen var Campos förtroende för Warren Zaïre-Emery.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Kicker ger plats åt Michael Ballack syn på de tyska lagens chanser i Champions League. Bayern München ser han utmana Manchester City och Real Madrid om titeln. ”Jag tror inte på PSG, de är för ojämna och har inte den nödvändiga mentaliteten”, menar Ballack. Julian Nagelsmann eller Louis Van Gaal som förbundskapten? ”Man bör alltid fokusera på den bäste. Jag skulle välja erfarenhet och Van Gaal är en exceptionell tränare. Han är definitivt inte en enkel person men det är inget negativt”, svarar Ballack. Kicker nämner i dagens tidningen att förbundet gillar Stefan Kuntz, som fått sparken av Turkiet. Han är ett billigare alternativ till förbundsfavoriten Nagelsmann. Enligt statliga turkiska nyhetsbyrån DHA är Joachim Löw, tillsammans med Abdullah Avcı, starkaste namn som ersättare till Kuntz. Fanatik hävdar att förbundet redan är överens med Vincenzo Montella, men Hürriyet tror inte alls det blir italienaren. Ingen svensk är med i Omgångens lag i Bundesliga, men väl i Zweite Bundesliga: Eric Smith, som nätade för St Pauli. Noterbart: Isak Bergmann Johanesson (Fortuna Düsseldorf), ex-IFK Norrköping, delar ledningen i betygsliga i samma liga.

Annons

Bild påpekar att RB Leipzig vill förlänga kontraktet med veteranerna Emil Forsberg, Yussuf Poulsen och Kevin Kampl. ”De är riktigt viktiga”, säger tränare Marco Rose. Forsbergs nuvarande kontrakt löper till 2025 och det har redan förts samtal om en förlängning till 2026 med ytterligare ett optionsår. Forsberg själv bekräftade nyligen samtal om en fortsättning.

WAZ noterar att Rebecka Blomqvist hyllades innan Wolfsburgs ligapremiär. Den korsbandsskadade svenskan fick blommor och applåder, och medspelarna höll upp hennes tröja 21. Wolfsburg slog Bayer Leverkusen med 3-0. Vid den spanska ligapremiären i helgen ställde Barcelonaspelarna upp sig med hyllnings-t-shirts till skadade Fridolina Rolfö.

Publicerad 2023-09-18 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto