Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsberg: ”Jag vill tillbaka till RB Leipzig i någon form”

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


TYSKLAND

tysköland

SportBild pratar medNew York Red Bulls nyförvärv Emil Forsberg om bland annat framtiden. ”Jag har skrivit på till 2026, och jag vet inte vad som händer efter det. Faktum är att jag vill komma tillbaka till Leipzig i någon form. Jag har fortfarande mycket kvar att ge”, säger Forsberg. Det handlar snarare om sportchef eller liknande roll än som tränare, påpekar SportBild. ”Jag hade en fantastisk mentor i Ralph Rangnick. Jag såg och lärde mig mycket från den tiden, särskilt när det handlar om kunskaper utanför planen”, menar den 32-årige svensken. Forsberg upprepar också varför han lämnade klubben. ”Tidigare sportchefen Max Eberl gav mig ett erbjudande jag inte uppskattade. Jag ville inte tjäna mer och hade accepterat lite mindre lön, men förslaget var att att jag skulle ge upp halva lönen. Jag kände mig inte respekterad! Jag har alltid gett allt för RB Leipzig, säger Forsberg. Eberl blev nyligen sportchef i Bayern München.

Annons

Kicker firar Dortmunds kvartsfinalavancemang med ett ”Yes!” för segerorganisatören Jadon Sancho (2-0 mot PSV Eindhoven). ”Vi spelade kanske den bästa halvtimmen för säsongen, säger tränaren Edin Terzic om inledningen av matchen. Kicker tycker Marcel Sabitzer var bäst på planen. Genom avancemanget drar Dortmund in drygt tio miljoner euro, pengar klubben inte budgeterat med. Bild menar att det underlättar en övergång för inlånade Sancho. En 36-årig PSV-supporter fick föras till sjukhus efter ett bråk mellan supportrar till klubbarna före match. Tillståndet betecknades som kritiskt.

 

ENGLAND

.england

Daily Star lockar med ”Paris Rash Dash”. Det står för att PSG förbereder bud på Marcus Rashford i sommar. Man United-stjärnan ses som en möjlig ersättare till Kylian Mbappé. Uppgiften skär sig med PSG:s nya värvningsfilosofi – inga superstjärnor och gärna franskt. iNews tittar i stället på spelare United kan värva. En mittback är prioritet. Högst upp på listan finns två namn: Jarrad Branthwaite (Everton) och Gleison Bremer (Juventus).

Annons

The Sun uppmärksammar att United försöker stärka lagandan inför rivalmötet med Liverpool i FA-cupen i helgen. Spelarna samlades för middag på en flott restaurang i stan, rapporterar tidningen. Victor Nilsson Lindelöf syns på bild anlända med nordiska polarna Rasmus Højlund och Christian Eriksen. United skulle behöva bygga upp lagandan på annat håll i klubben. United stäms nämligen av en grupp anställda. Av misstag skickade United ut bland annat löneuppgifter, försäkringsnummer och pensionsavtal för samtliga 167 personer i en grupp i mejl till var och en.

The Times uppger att Brighton fruktar att Roberto De Zerbi ska lämna klubben i sommar. Han uppges missnöjd med bredden på truppen, och Barcelona, Chelsea och Liverpool sägs intresserade. De Zerbi har kontrakt till 2026. Bournemouths sanslösa vändning från 0-3-underläge får också välförtjänt plats (4-3 mot Luton). I går kom också meddelandet att Amanda Ilestedt tar en paus från fotbollen. Arsenalspelaren är gravid.

Annons

Daily Mail menar att om allt slår in skulle Chelsea kunna dra in 300 miljoner pund i spelarförsäljningar. Mail berättar också att Chelsea kan tjäna en rejäl slant om Jamal Musiala säljs. Klubben har en vidareförsäljningsklausul på 20 procent. Både Liverpool och Manchester City uppges intresserade av Bayern München-stjärnan, som värderas till 80 miljoner pund. Londonklubben är i stort behov av pengar för att klara det ekonomiska regelverket i Premier League.

 

ITALIEN

.italien

Corriere dello Sport och La Gazzetta dello Sport förfasar sig. ”Alla är ute!”, lyser i illrött på Corriere dello Sports förstasida. Inter fick till slut ge sig (2-1 till Atlético, 3-2 e str). Därmed finns inga italienska lag kvar i Champions League. Även Lazio och Napoli har åkt ut i åttondelsfinal. ”Vi är välförtjänt ute, och det är vad som smärtar mest”, skriver krönikören Ivan Zazzaroni i CdS. Under rubriken ”Ett slag i ansiktet”, skriver krönikören Stefano Agresti i Gazzetta dello Sport,”För ett år sedan hade vi tre lag bland de åtta stora i Europa. Nu noll. Världen har vänts upp och ner. Tanken att vi återvänt, om inte som kungar så i alla fall prinsar, har kvävts”. Italien toppar fortsatt årsrankingen och har en femte CL-plats inom räckhåll, men den är inte given längre. Italien får hoppas på framsteg för Milan, Roma, Atalanta och Fiorentina i Europa League och Conference League. På annat håll ser Corriere dello Sport tre namn i rollen som ny tränare i Inter. Igor Tudor är enklast men även Lionel Scaloni (Argentina) och Sergio Conçeicão (Porto) ses som möjligheter. Lazios ägare Claudio Lotito väntas fatta beslut i tränarfrågan om tre-fyra dagar. Gazzetta dello Sport skriver om ”år noll” för Lazio och Napoli. Stora förändringar väntar i sommar, inte minst i spelartrupperna. Jens Cajuste nämns i Napoliartikeln under mellanrubriken ”Floppar på transfermarknaden”. Där är inte så mycket personlig kritik som kritik mot Napolis transferstrategi. ”Cajuste, Lindstrøm, Traoré, Dendoncker köpets närmast som av en slump och utan långsiktig planering”, skriver GdS bland annat.

Annons

Tuttomeratoweb lyssnade på Atalantatränaren Gian Piero Gasperinis presskonferens inför mötet med Sporting i dag. Han fick inte oväntat en fråga om gästernas stjärna Viktor Gyökeres. ”Han gör en mycket bra säsong. Han har egenskaper som gör att han skulle passa i Serie A”, är citatet som går runt i italienska medier. Milan har tidigare uppgetts intresserad av svensken. Enligt portugisiska medier var Gasperini-citatet att Gyökeres ”har egenskaper som gör att han inte bara kan spela i Serie A utan i vilken annan liga som helst”. Det ser den här gången ut att bli ett svenskmöte från start. Gyökeres väntas finnas i startelvan för Sporting och Emil Holm för Atalanta. Däremot tror det italienska tidningarna att Isak Hien börjar på bänken. Den första matchen i Lissabon slutade 1-1.

 

SPANIEN

.spanien

Marca och AS öser lovord över Atlético (2-1 mot Inter, 3-2 e str). Därmed är också tre av de åtta lagen i kvartsfinal från Spanien (Atlético, Barcelona, Real Madrid). Lottningen är på fredag. Jan Oblak röstas av Marcas läsare fram till betyget 10 av 10. Målvakten fick också utmärkelsen matchens lirare och hans selfie med Antoine Griezmann syns överallt. En dyster notis är det återkommande hatet mot Vinícius Jr. En liten klick Atlteicofans skanderade före match om Vinícius som ”schimpans”. Under tisdagskvällen skanderade en grupp Barçafans på väg till sin åttondelsfinal mot Napoli ”Dö, Vinícius”. Marca uppger på annat håll att Puma är villig att betala 100 miljoner euro i ”sign-on-bonus” bara för att få kontraktet med Barcelona. Dessutom är företaget villigt att betala upp till 120 milj euro per säsong. Det nuvarande kontraktet med Nike är på 85 milj euro.

Annons

Sport och Mundo Deportivo fortsätter sin love-in med senaste stjärnskottet, Pau Cubarsí. Arsenal, Chelsea, Manchester City och Manchester United har alla fått upp ögonen för 17-åringen, som i dagsläget  har en utköpsklausul på 10 miljoner euro. Men de katalanska tidningarna poängterar att Cubarsí bara har Barça för ögonen och är övertygade om att han skriver på nytt kontrakt. De är också övertygade om att förbundskapten Luis de la Fuente kommer att kalla Cubarsí i landslagstruppen som presenteras i morgon.

Relevo uppger att Marocko vill kalla två storstjärnor till OS i Paris i sommar. Det är Achraf Hakimi i PSG och alldeles färska landslagsspelaren Brahim Díaz i Real Madrid. Tre överåriga spelare får vara med i U23-landslaget i OS.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe använder OS-mottot för att skildra läget med Kylian Mbappé. ”Snabbare, högre, starkare – men längre från OS”. Fransmannen har upprepade gånger sagt att han vill vara med i hemma-OS. Men mycket talar nu emot. OS är inte med i Fifa-kalendern, så klubbar behöver inte släppa spelare. Mbappé kommer, av allt att döma, just att ha gjort en flytt till Real Madrid. Dessutom har han precis innan spelat EM. Skulle Frankrike nå EM-final är den bara en vecka innan OS. Ett hårt program. Förbundskapten Didier Deschamps är inte förtjust i att Mbappé skulle spela OS. Det är knappast Real Madrid heller. RMC Sport menar att även Antoine Griezmanns medverkan är osäker. OS-laget, som bygger på U23-spelare, får ha tre överåriga spelare. Enligt Le Parisien häromdagen prioriterar OS-förbundskaptenen Thierry Henry Mbappé, Griezmann och Olivier Giroud. Mer Mbappé: i går hjälpte han PSG till semifinal i franska cupen med första målet i matchen (3-1 mot Nice).

Annons

France Bleu Gironde pratar med Karl-Johan Johnsson, som glänst i Bordeauxs mål på senare tid. Vill han vara kvar även om klubben inte lyckas ta sig upp till Ligue 1? ”Ja, självklart. Det vore förstås bättre med Ligue 1, men även om vi blir kvar i Ligue 2 vill jag gå upp med Bordeaux. Jag har redan varit med om det en gång i Sverige (uppflyttning med Halmstad, min anm), och jag gillade det verkligen”, säger 34-åringen. Han har kontrakt till 2025.

Le Petit Lillois lyssnar till Gabriel Gudmundsson på presskonferensen innan Lilles match mot Sturm Graz. Tränaren Paulo Fonseca har prisat svenskens attityd och flexibilitet. Gudmundsson har den här säsongen spelat vänsterback, högerback och vänsterytter. En tillgång kanske även för Jon Dahl Tomassons nya landslag, som han blev uttagen till i går. ”Det är alltid en stolthet att bli uttagen i landslaget. Det var något jag drömde om som liten”, säger han, ”Det är viktigt för mig att kunna anpassa mig, det är en styrka, jag spelar i olika roller, i olika positioner”. Gudmundsson väntas starta som vänsterback i kväll, enligt L’Equipe.

Annons

 

ÖVRIGT

Tipsbladet (Danmark) låter FCK:s vintervärvning Scott McKenna prata om chocken Roony Bardghji gav honom. ”Ska jag vara helt ärlig trodde jag efter de första träningspassen att Roony var en av de mer erfarna spelarna. Det var först två-tre dagar senare som jag upptäckte att han var 18 år, när jag kollade Instagram”, säger skotten och ler. McKenna menar att Bardghji för sig som en betydligt mer erfaren spelare både på och utanför planen. EU har beslutat att den omdiskuterade Super League inte kan heta just Super League. Danska Superligaen har därmed vunnit en varumärkesstrid.

Sky Sport (Österrike) sätter siffra på Rapid Wiens köpoption i lånekontraktet för Isak Jansson. Det rör sig bara om 250 000 euro, en anmärkningsvärt låg siffra. Rapid Wien lånade 22-åringen från Cartagena i vinterfönstret.

Annons

Dernière Heure (Belgien), och även turkiska medier, uppmärksammar landslagsuttagningen för Gustaf Nilsson. Orsaken är främst det klipp Union Saint-Gilloise lagt ut (se klipp här). Anfallaren fick beskedet inför applåderande lagkamrater på planet till Turkiet. I kväll väntar match mot Fenerbahçe. Även tränare Alexander Blessin uttryckte sin glädje för Nilsson. ”Otroligt. Vi är mycket stolta. Han förtjänar det”, säger Blessin.

ESPN (USA) konstaterar att Lionel Messi både gjorde mål (se klipp här) och fick utgå skadad i Inter Miamis Champions Cup-match i natt, svensk tid (3-1 mot Nashville, sammanlagt 5-3). ”Leo har en överbelastning på höger lårmuskel. Vi vill inte ta några risker”, säger tränaren Tata Martino. Enligt Miami Herald väntas Messi missa matchen mot DC United på lördag.

De Telegraaf (Nederländerna) berättar att Quincy Promes gripits i Dubai på begäran av nederländska myndigheter. Tidigare var han i husarrest. Tidningen tror nu också att den 32-årige Spartak Moskva-spelaren blir utlämnad, som Nederländerna begärt. Promes är dömd till sex års fängelse för omfattande narkotikasmuggling och ett och ett halvt års fängelse för att knivhuggit en kusin.

Annons

ERT (Grekland) hör ett scenario där Conference League-finalen kan flyttas från Aten. Dinamo Zagreb president Velimir Zajec säger, ”Om vi skulle gå till final kan vi inte spela på AEK:s arena, då spelas matchen i Tjeckien”. Bakgrunden är huliganattacken när Dinamo Zagreb gästade Aten förra året då en AEK-supporter dödades. Dinamo Zagreb möter i kväll Paok i Thessaloniki. Även med Paok finns ont blod sedan tidigare och inga bortafans är tillåtna i matcherna. Dinamo Zagreb vann med 2-0 hemma.

Publicerad 2024-03-14 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto