Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne Andersson kopplas ihop med Irland

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ÖVRIGT

Irish Examiner (Irland) kopplar samman Irland och Janne Andersson. I Fotbollsmorgon sa den tidigare svenska förbundskapten att han hoppas ha klart med nytt förbundskaptensjobb nästa vecka. Marc Canham, som leder jakten på en nyförbundskapten för Irland, har sagt att en ny förbundskapten ska vara på plats och jobba i början av april. Irish Examiner påpekar att Canham då pratade om ”pågående kontraktsförpliktelser”, vilket inte stämmer med Andersson, men menar att svenskens kontrakt ursprungligen var till EM. Andersson lön ligger också i nivå med vad det irländska förbundet klarar av, påpekar tidningen, som inte har några faktiska uppgifter på att det handlar om Andersson. Fotbollskanalen ringade i går in åtta landslag som söker förbundskapten.

Annons

ÖVRIGT

Record (Portugal) konstaterar att landslaget ”Fortsätter flyga”. I går kom elfte raka segern (5-2 mot Sverige). I en annan rubrik på förstaidan skriver Record att ”Chelsea ger inte upp Gyökeres”. För tredje gången på lika många månader scoutade klubben Viktor Gyökeres på plats, den här gången på landskampen i Guimarães. Arsenal har tidigare upprepade gånger pekats ut som intresserad, på senare tid även PSG.

SDNA (Grekland) uppger att AEK är intresserad av AIK:s Ioannis Pittas. Atenklubben håller ögonen på 27-åringen efter hans framfart i Sverige. SDNA påminner om att både AEK och Olympiakos uppgavs intresserade av Pittas förra sommaren, innan AIK värvade honom från Apollon Limassol. Pittas gjorde för övrigt mål för Cypern i går (1-1 mot Lettland).

Bola News (Zambia) pratar med Jack Lahne, som hoppas på ett samtal från Zambias förbundskapten Avram Grant. ”Att spela för landet jag är född i är något jag verkligen vill göra. Det hade varit så fint att återvända till Zambia och på ett annat vis ge något tillbaka till landet där jag föddes”, säger Lahne, som spelat ungdomslandskamper för Sverige. Det zambiska förbundet (FAZ) var i kontakt med 22-åringens agent förra året men skador kom i vägen. Lahne har under sin tid i Amines mestadels varit utlånad men fått speltid under 2024.

Annons

O Globo (Brasilien) förmedlar beskedet att Robinho gripits i sitt hem i Santos utanför São Paulo. Den tidigare landslagsstjärnan är dömd till nio års fängelse för en gruppvåldtäkt i Italien 2017. Enligt O Globo väntas han avtjäna sitt straff i Tremembé-fängelset, 13 mil från São Paolo.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mail och Daily Telegraph – tidningar viktade åt höger – ger båda utrymme på nyhetsettorna om uppståndelsen kring Saint George’s Cross på nya Englands landslagströja. Mail ger hela sportettan åt ämnet. Korset ses som ”woke”, som ”godhetssignalerande”. Fans är arga. I stället för traditionellt rött är nämligen det lilla korset i nacken flerfärgat; mörkblått, ljusblått, rött och lila. ”Nike nedvärderar 1 000 år för ett billigt pr-trick”, skriver Telegraphs krönikör Oliver Brown. Till och med Labourledaren Keith Starmer uppmanar Nike att ändra. Men Nike och förbundet (FA) har inga planer på det.

Annons

Daily Star och Manchester Evening News följer upp uppgifterna om att Jim Ratcliffe vill se Gareth Southgate som ny Manchester United-tränare. Star påpekar att Harry Maguire och andra landslagsspelare vill att Southgate stannar som förbundskapten. Manchester Evening News breddar bilden om United med att Graham Potter fortfarande ses som en stark kandidat bland flera i klubbeldningen samt att inget beslut ännu är taget om Erik ten Hag. Han kan fortfarande bli kvar om resultaten går Uniteds väg.

Daily Mirror menar att om Erik ten Hag ändå får sparken så finns en flyktväg till Bundesliga, som det beskrivs. Bayern München, Bayer Leverkusen och Stuttgart gillar alla holländaren. Mirror uppger vidare att Manchester United ser João Gomes i Wolves som en ersättare till Casemiro. Den 23-årige mittfältaren värderas till 40 miljoner pund.

Annons

Daily Telegraph toppar med att Leicester rasar efter att Premier League meddelat att klubben riskerar straff för överträdelser av de ekonomiska reglerna (PSR). Leicester hotar med rättsliga åtgärder. Framträdande plats ges också åt beskedet att Bukayo Saka lämnat landslagssamlingen på grund av skada.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har fortfarande fokus på rasismbråket mellan Juan Jesus och Francesco Acerbi. I dag ska italienaren höras av en förbundsåklagare. ”Han riskerar tio matchers avstängning och framtiden i Inter”, menar GdS. Tidningen uppmärksammar också en ”kylig” reaktion från lagkamraten Marcus Thuram, ”I sådana här fall är det bättre att inte spela i landslaget”. Acerbi lämnade också landslagslägret efter anklagelserna. På tal om landslaget så blev det seger i går, med ett 3-4-1-2-system (2-1 mot Venezuela). Tvåmålsskytten Matteo Retegui får inte oväntat högst betyg, 7,5 av 10, men även Jorginho får beröm (7). Och apropå Acerbis osäkra framtid – och De Vrijs tillbakagång – så har Inter ögon på nya mittbackar. Kim Min-jae är drömmen, skriver GdS. Chris Smalling i Roma och Konstantinos Mavropanos i West Ham ses som andra alternativ.

Annons

Corriere dello Sport menar att Juventus nu kan värva Teun Koopmeiners, sedan nederländaren bekräftat att han bett om att få lämna Atalanta. Tuttosport ser det som att ”Koop kallar på Juve”. Det är Turintidningens största rubrik i dag. Atalanta värderar mittfältaren till 60 miljoner euro. Juve vill länka summan och kan addera spelare som Matías Soulé. Men både Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport varnar för att Liverpool också är sugen på Koopmeiners.


SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS har samma tonläge inför Spanien-Colombia. Till bild på glada landslagsspelare har Marca rubriken, ”Låt oss tala om fotboll”, och AS har ”Leenden – mot skammen”. Det är korruptionsskandalen kring förbundet som tidningarna vill glömma för en stund, men ändå snabbt återkommer till i andra rubriker. Den tidigare förbundspresidenten Luis Rubiales återvänder till Spanien den 6 april. I går meddelades att en arresteringsorder utfärdats mot honom.

Annons

La Vanguardia ger stor rubrik åt att Neymars pappa dementerar att han kommer att betala Dani Alves borgen. Neymars familj stöttade tidigare den forne landslagsspelaren ekonomiskt under rättegången men pappan skriver nu i sociala medier att ”situationen är annorlunda” efter den fällande domen för våldtäkt. Dani Alves ombud har ännu inte lyckats få ihop borgen på en miljon euro. Samtidigt rasar den våldtagna kvinnans advokat, Ester García López, över beskedet att Dani Alves kan släppas. Hon säger att ”under mina 22 år har jag aldrig upplevt ett liknande beslut”, och ska överklaga det.

Mundo Deportivo täcker sin förstasida med intervjun med Barcelonapresidenten Joan Laporta. Den har redan skapat rubriker då Laporta sätter frågetecken för Real Madrids förmodade värvning av Kylian Mbappé.

 

FRANKRIKE

Annons

FRANKRIKE

L’Equipe och Le Parisien gnuggar händer åt att Luis Enrique är tillbaka på Twitch. Han gjorde succé där som förbundskapten för Spanien under VM. Han blandar som vanligt humor och vardagstips (”för att hålla dig ung och snygg: ät ägg”) med fotboll. Bland annat gjorde Luis Enrique klart att han stannar i PSG även om en återkomst i Barça tilltalar en dag. PSG har heller inga planer på att släppa honom i sommar, påpekar L’Equipe. Luis Enrique får frågan om det finns spelare i Barça som skulle kunna vara startspelare i PSG. ”Ter Stegen, Araujo, De Jong, Gündogan, Pedri, Lamine Yamal, utan tvekan, Lewandowski, utan tvekan… Det finns sju-åtta stycken som skulle kunna starta i PSG. Men också i Real, i Bayern, i Arsenal”, säger han. Le Parisien ser det som en lite känga till den nuvarande truppen. Luis Enrique säger vidare att Xavi Simons, för närvarande utlånad till RB Leipzig, ”kan vara ett mycket intressant alternativ för oss” kommande säsong.

Annons

RMC Sport konstaterar att det nu är helt klart: McDonald’s blir Ligue 1:s nya sponsor till nästa säsong. Ett treårskontrakt skrev under i går. Enligt L’Equipe är kontraktet värt 90 miljoner euro. McDonald’s ersätter Über Eats.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Bild har som största nyhet – alla kategorier – chockbeskedet att Tyskland bryter med Adidas. Efter drygt 70 år tillsammans väljer förbundet (DFB) att gå över till amerikanska Nike från och med 2027. Ett beslut som får kritik även från högsta ort. ”Jag kan knappt föreställa mig en tyska landslagströja utan de tre ränderna”, säger vice förbundskansler Robert Habeck, ”För mig hör Adidas och svart-rött-guld alltid ihop. En bit av den tyska identiteten. Jag hade önskat lite mer lokalpatriotism”. I en webbomröstning i Bild föredrar 86 procent tyska landslaget i Adidas framför Nike. Enligt Handelsblatt kommer Nike att betala drygt 100 miljoner euro om året. Adidas betalar för närvarande 50 milj euro om året.

Annons

Sky Sport uppger att Alexander Nübel är beredd att förlänga med Bayern München – om utsikten är att han blir förstamålvakt från 2025. Då går Manuel Neuers kontrakt ut. Det gör även Nübels nuvarande kontrakt. Diskussioner om ett nytt väntar i april. 27-åringen är för närvarande på lån i Stuttgart och kan tänka sig att vara det ytterligare en säsong.

Publicerad 2024-03-22 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto