Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Drömvärvning - en av världens bästa

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

De senaste veckorna har Bayern München försökt hitta en lösning på hur de ska ersätta Manuel Neuer efter att han bröt skenbenet i början av december under en skidresa. Denna skada har inneburit att kapten Neuer missar resterande säsong. Nu har storklubben agerat och ordnat en värdig ersättare, nämligen schweizaren Yann Sommer.

När nyheten kring Neuers skada kom skrev jag i ett blogginlägg att Bayern München borde återkalla Alexander Nübel från sitt lån i Monaco och satsa på 26-åringen fullt ut för att sakta men säkert kunna slussa ut Neuer vars kontrakt går ut 2024. Så blev inte fallet. Nübel ville inte återvända tidigare till Bayern då det är viktigt för honom att ha garanterad speltid, vilket inte är säkert att han får när Neuer återvänder från sin skada. Detta ledde fram till att Bayern kikade på annat håll istället och slutligen köpte Borussia Mönchengladbachs målvakt Yann Sommer. Schweizaren ska enligt tysk media, jämfört med Nübel, vara ok med att det blir en bänkplats för hans del när Neuer återvänder från sin skada.

Annons

Detta är en drömvärvning för Bayern München. Sommer är kanske för den större publiken mer okänd, men jag skulle vilja ranka den nyss fyllda 34-åringen bland de bästa målvakterna som finns just nu i toppfotbollen. Förra hösten slog han bland annat ligarekord mot just Bayern München när han stod för 19 (!) räddningar i en och samma match. Det var bokstavligen Bayern München VS Yann Sommer. En match som slutade 1:1 på grund av Sommers briljans.

Ser vi till höstsäsongen i stort är det just Neuer och Sommer som toppar listan på flest räddade skott i Bundesliga:

Annons

Med Sommer mellan stolparna och en relativt skadefri trupp har Bayern München återigen realistiska chanser på att vinna trippeln denna säsong. I Bundesliga ligger man fyra poäng före tvåan Freiburg:

I cupen väntar Mainz och den 14 februari ställs Bayern mot PSG i CL-slutspelet (åttondel).

Publicerad 2023-01-19 15:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto