Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Trots Zlatans cup-succé – ligger i lä mot CR7 & Messi

4 dagar – 3 mål – 2 matcher – 1 motståndare. Så kan man sammanfatta Zlatans insatser i Man United-dressen mot bottenlaget West Ham i Premier League. I söndags blev det 1–1 för Man United i ligan (1 Zlatan-mål) och igår blev det 4–1 i ligacupens kvartsfinal (2 Zlatan-mål). Detta förde United vidare till semifinal mot ett annat bottenlag: Hull.

Semifinalen i ligacupen är den enda fasen som avgörs med dubbelmöte. United inleder hemma mot Hull 10–11 januari medan returen spelas borta 24–25 januari. Om Zlatan och hans United går vidare väntar final mot Liverpool eller Southampton den 26 februari på berömd neutral mark: Wembley.

Trots att Zlatan svarade för 2 stycken mål igår – samtidigt som både CR7 och Messi fick spelledigt från spanska cupen – ligger han i lä mot dessa två “utomjordingar”. Zlatan står fortfarande för minst antal mål för klubblag denna höst och har sämst målsnitt. Men säsongen är ung och cirka 2/3 återstår, vilket gör att mycket kan hända.

Så här ligger Zlatan till just nu jämfört med Cristiano Ronaldo och Leo Messi:

20161201-zlatan-messi-ronaldo-allt-snitt

Facit säsongen 2016/17, per den 1 dec 2017
Messi: 16 matcher – 19 mål & 7 assist => 1,19 mål/match
CR7: 15 matcher – 12 mål & 6 assist => 0,80 mål/match
Zlatan: 20 matcher – 11 mål & 2 assist => 0,55 mål/match

Speltid per mål
Messi: ca 68 minuter
CR7: ca 109 minuter
Zlatan: ca 150 minuter

Det som boostat Messi i statistiken är hans 5 mål & 1 assist mot Celtic samt 4 mål och 1 assist mot Man City i Champions League. Totalt 9 mål och 2 assist på 4 matcher i höst hittills för Messi i CL-gruppspelet.

En koll på ligaspelen visar att CR7 har en minimal ledning i denna spelartrio med sina 10 mål och 2 assist på 10 matcher. Messi skuggar tätt bakom med sina 9 mål och 3 assist på lika många matcher. Zlatan står på 7 mål efter 12 spelade matcher.

Räknar vi enbart spelmål (alla mål utom straffmål) i ligaspelen så står CR7 och Messi på 7 stycken var och Zlatan på 6 stycken.

***

Vad tycker ni om Zlatans inledning i Manchester United? Hur många mål tror ni att han kommer att ha gjort när säsongen är över? Vilka titlar av ligan, ligacupen, cupen och Europa League tror ni att Manchester United kommer vinna?

Publicerad 2016-12-01 kl 10:34
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons