Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför VM-kvalmatchen Georgien–Sverige imorgon: bägges världsrankingar sedan 90-talet

Statistikbloggen

De kommande dagarna avgörs det om Sverige tar en direktplats till VM, får kvala vidare eller i värsta fall att det inte blir VM 2022 för svensk del. Som de flesta har koll på är det två bortamatcher som Sverige skall spela. Georgien borta på torsdag kväll samt Spanien borta på söndag kväll. Inför morgondagens match mot Georgien finns inte mycket statistik att kasta ett öga på. Därför blir det fokus på världsrankingarna.

Först ut en koll på ländernas inbördes möten:

Så här lite inbördes statistik finns, delvis på grund av att Georgien är en ganska nybliven fotbollsnation. Georgien var en del av Sovjetunionen fram till 1992 för att därefter bli fullvärdig medlem i både Fifa och Uefa samma år. 1990 spelade Georgien sin första landskamp men den var inofficiell. Den första officiella landskampen spelades 1992.

***

Nu över till Sveriges och Georgiens världsrankingar:

Mellan tummen & pekfingret ser vi att Sveriges genomsnittliga ranking över tid är runt 20 medan Georgien ligger kring 100. Vid den senaste rankingen i oktober är Sverige på plats 17 medan Georgien är på 93.

ANNONS

***

Sändande TV-kanal är TV4 men även C More Fotboll. På grund av olika tidszoner startar matchen 18:00 svensk (centraleuropeisk) tid. TV4:s försnack startar 17:50.

Publicerad 2021-11-10 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto