POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Svenska Cupens gruppspel: så många icke-allsvenska lag brukar gå vidare

De allsvenska klubbarna dominerar i Svenska Cupen när det gäller framgångar, men vi ser samtidigt ganska ofta hur allsvenska lag har svårt mot lag från lägre divisioner. Vem minns inte hur Superettan-laget Assyriska slog ut regerande cup- och ligamästaren samt blivande ligamästaren Djurgården borta på Stockholms Stadion i Svenska Cupens semifinal i oktober 2003 med hela 4–0 och nådde final? Detta är en av de kanske största skrällarna i cupens historia. Ni läsare får gärna kommentera inlägget med de skrällar ni minns.

Nu på senare år finns det ett gruppspel i Svenska Cupen och trots att det finns ett litet utrymme för de allsvenska lagen att tappa poäng i de 3 matcherna och ändå gå vidare så ser vi hur lag från lägre divisioner ändå slinker igenom och tar sig vidare som gruppvinnare och går till kvartsfinal.

Så här många lag från olika divisioner har tagit sig vidare från Svenska Cupens gruppspel till kvartsfinal:

(Serietillhörigheten/divisionen avser det seriespel som väntar efter gruppspelet.)

Lagen från lägre divisioner som gått vidare från gruppspelet:

2013: Falkenberg & Örgryte (Superettan) samt Sirius (Division 1 Norra)
2014: Sirius & GAIS (Superettan)
2015: –
2016: Halmstad (Superettan)

Sirius förtjänar en stor eloge för att vara det lag som gått vidare flest gånger i egenskap av icke-allsvenskt lag.

Nu år 2017 ser vi redan inför omgång 3 att åtminstone ett lag från Superettan kommer att gå vidare: “Degen” eller BP som gör upp om denna kvartsfinalplats nu på lördag på Stora Valla. “Degen” går vidare vid minst kryss medan Olof Mellbergs BP måste vinna. Vem hade kunnat tro att seriefinalen i den gruppen skulle bli Degerfors–Brommapojkarna istället för Djurgården–Helsingborg?

“Degen”–BP sänds på C More Live (och C More Stream) nu på lördag med avsparkstiden 14:00.

***

Vad tycker ni läsare om nuvarande upplägget för cupen med gruppspel som “försäsongsmatcher”? Saknar ni gamla upplägget vår-höst med final i oktober/november?

Publicerad 2017-03-01 kl 11:02
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå