Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Portugal – Sverige i tisdags: Portugal vann tittarlandskampen

Statistikbloggen

STORT TACK till Miguel Antunes som satt på tittarsiffrorna i Portugal för tisdagens landskamp Portugal – Sverige! Tack vare dessa siffror kan vi nu jämföra med de 650 tusen personerna i Sverige som kollade matchen.

Extra intressant är också att Sveriges befolkning som nyligen nådde och passerade 10 miljoner nosar på Portugals nu cirka 10,3 miljoner invånare. Senaste åren har Sverige fortsatt att öka medan Portugal har varit uppe kring 10,7 miljoner eller möjligen mer. Som det utvecklar sig kommer Sverige att ha fler invånare än Portugal inom kort.

Så här ser tittarsiffrorna ut och i jämförelse med ländernas befolkning:

Detta innebär att nästan 21 procent av alla personer i Portugal såg vänskapslandskampen. I Sverige brydde sig bara 6,5 procent av alla att kolla.

Man kan lugnt påstå att Portugal vann “tittarlandskampen” i utklassningsstil!

ANNONS

***

Den bästa tittarsiffran i Sverige för Sveriges vänskapslandskamper från och med år 2012 är de drygt 1,7 miljoner som såg Sverige–England på TV4 den 14:e november 2012. Det var den där första landskampen på Friends när en viss Zlatan gjorde 4 mål.

***

Tänk om mätföretaget MMS hade funnits på den tiden när det var Sverige–England då Terry Butcher nickade pannan i målställningen så han blödde och spelade vidare, samt att allas vår folkkäre Arne Hegerfors kommenterade.

Publicerad 2017-03-30 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto