POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Läget i kampen kring Golden Shoe (Guldskon) 2016/17

Ja, vad ska man säga/skriva? Jag har några gånger tidigare langat upp senaste läget för Guldskon och det känns alltid så spännande med tanke på att det återstår tillräckligt många omgångar kvar för alla lag att många spelare har chansen att vinna. Men denna gången efter det som hände i Stockholm City i eftermiddags med kapade lastbilen som körde på gågatan… Hur ska man kunna förklara sina känslor och tankegångar i ord? Jag tror att vi alla tycker och känner likadant.

Vill ändå att senaste statistiken rullas ut, så här kommer den:

(Notering: under kvällen efter att sammanställningen gjordes petade Balotelli in 2 bollar i bortamatchen mot Lille. Balotelli står nu på 13 mål efter att hans Nice har avverkat 32 ligamatcher.)

Det finns en hel del som kan kommenteras kring denna tabell ovan, men vi kan nog förvänta oss att Messi vinner detta när alla matcher denna säsong har spelats färdigt.

Emil Forsbergs Leipzig-lagkamrat Werner är bäste tysk att göra mål i Bundesliga. Han är 10 mål bakom skytteligaledaren “Per-Erik”.

Både Jermain Defoe (Sunderland, sist i PL) och Modeste (Köln, femma i Bundesliga) har gjort fler än hälften av alla ligamål i respektives klubbar. Defoe har gjort 58,3% (14 av 24) och Modeste har gjort 56,4% (22 av 39). Detta kan jämföras med Marcus Berg som står för 50,0% (21 av 42) av alla ligamål hos Panathinaikos och Zlatan Ibrahimovic som står för 37,2% (16 av 43) för Man Uniteds ligamål.

***

Guldskon handlar enbart om ligamål. Mål i andra tävlingsmatcher räknas inte in. Den fem högst rankade ligorna har förmånen med 2,0 poäng per ligamål och dessa ligor är i tur och ordning: Spanien, Tyskland, England, Italien och Portugal. Frankrike är alltså inte femma, men kommer att bli det. Därmed får vi se 2,0 poäng/ligamål nästa säsong.

Anledningen till att Portugal är femma har jag behandlat tidigare i bloggen och det handlar till stor del om trion Benfica, Porto och Sporting. Deras prestationer i de bägge europacuperna senaste 5–15 åren har varit väldigt bra. Därför som Portugals liga har rankats såpass högt som den gör. Men nu har Frankrikes representanter (PSG, Monaco, Lyon, med flera) lyckats något bättre senaste 5 säsongerna.

Publicerad 2017-04-07 kl 23:40
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto