Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

2 nya mål av Cavani ikväll – rusar mot Zlatans PSG-rekord

I söndagskvällens bortamatch mot ASSE tog PSG minst sagt fram “ångvälten” och manglade över motståndet “femomenalt”. Målmaskinen Edinson Cavani lirkade in 2 bollar innanför det berömda “virket”. I och med detta har Uruguayanen klivit upp på 35 seriespelsmål, alternativt räknat 49 tävlingsmål för säsongen.

Så här har Cavanis målutveckling i ligaspelet sett ut jämfört med Zlatans rekord förra säsongen:

Nu är det mer eller mindre “kroppskontakt”. Så nära är Cavani att tangera eller slå Zlatans målrekord. Cavani har en ligamatch kvar samt en cupfinal. 2 matcher alternativt 180 eller 210 minuter beroende på om cupfinalen går till förlängning eller ej. Cupmatchförlängningar är som rena rama födelsedagspresenten för anfallare. Fråga bara Cristiano Ronaldo.

Så här ser läget ut just nu:

 

Nästa mål innebär tangering av Zlatans PSG-målrekord (50 st) där alla tävlingsmatcher räknas in. Ytterligare ett innebär att Cavani blir ensam rekordhållare.

***

Risken känns stor att Zlatan blir av med klubbrekordet för totalt antal tävlingsmål, medan risken för att bli av med klubbrekordet för antal ligamål är något mindre. Men risken finns! PSG avslutar ligaspelet på hemmaplan mot 17:e-placerade laget Caen. Tabellen ljuger inte särskilt mycket mot slutet av säsongen, men Caen kommer väl knappast “ställa ut skorna” då laget vill undvika degradering från “Liig Ööh”.

***

Vad tror ni läsare om Zlatans klubbrekord i PSG? Blir han av med ena eller bägge? Eller blir Cavanis “legs like noodles” och sumpar alla sina målchanser?

Publicerad 2017-05-15 kl 00:11
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons