Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hur bra/dålig säsong har United haft med 2 matcher kvar? Let’s find out!

Man United står just nu på 17 segrar denna säsong i Premier League och utan att ha dubbelkollat ett påstående så kommer laget ha fixat minst antal segrar under PL-eran även vid en seger hemma mot Crystal Palace i slutomgången nu på söndag 21 maj.

Men allt handlar ju naturligtvis inte om segrarna i seriespelet. 3 kryss motsvarar 1 vinst och eftersom United har ganska många sådana redan (15 st) och bara 5 förluster så har laget poängmässigt sett inte gjort bort sig totalt.

Så här har poängbanorna sett ut senaste säsongerna med de olika tränarna:

United ligger just på en tangering av förra säsongens poängskörd, och är 2 poäng bättre än första säsongen efter att Sir Alex slutat. United kommer dock inte nå upp till poängskörden från Van Gaals första säsong vilket det krävs 4 poäng för med 3 poäng kvar av säsongen att spela om.

Hur lite eller mycket senaste tidens dåliga resultat i PL beror på att Zlatan är borta på grund av skadan är upp till var och en att avgöra. 6 matcher har gått sedan dess. Det började med 2–0 borta mot Burnley, men för de 5 senaste PL-matcherna är resultatet uselt: United har gjort 2 mål, släppt in 5 och tagit 3 av 15 möjliga poäng.

Mer intressant är väl ändå att kolla in helhetsbilden för de tävlingar som laget ställt upp i:

United har just nu vunnit 2 av 4 möjliga titlar, och är i final i den från början av säsongen femte möjliga titeln. Finalplatsen i Europa League betyder mycket. Det innebär inte bara en ny titel och en plats i gruppspelet för nästa säsong av Champions League (vid seger). Det blir även en ny supercup att spela, denna gång UEFA-supercupen (UEFA SC) – vilket innebär hela 6 st titelchanser nästa säsong!

Om United slår Ajax på “kompisvallen” nu på onsdag 24:a maj så kommer laget att i UEFA-supercupen få möta antingen Juventus eller Real Madrid som spelar sin CL-final lördag den 3:e juni.

EL-guld för United innebär även att laget måste släppa ifrån sig sin överflödiga plats i EL-kvalet, och det ser ut att bli till ett av lagen i klungan bakom Everton på plats 7: Southampton, WBA, Bournemouth och “Daniel Amarteys Leicester”.

***

Ni allra mest inbitna United-supportrar, hur skulle ni värdera pokaltrion med EL-guld, Ligacupguld och Supercupguld i jämförelse med ett nytt Premier League-guld? Vad betyder mest? Vad väger tyngst i ett supporterperspektiv?

 

Publicerad 2017-05-18 kl 17:04
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons