Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Stora ligorna: Guldskon-ställningen med 1–2 omgångar kvar

Efter att en hel del hängmatcher har betats av i veckan har vi äntligen blivit av med en massa haltande tabeller. Nu återstår det en enda omgång i de flesta större ligorna (Italien/Serie A dock 2 kvar) och drömmen hade väl ändå varit om det varit en jämnare toppstrid?

Messi ser ut att ta hem detta individuella pris även i år igen. Han har vunnit priset 3 gånger tidigare: 2009–10, 2011–12 och 2012–13. För inte pangar väl exempelvis Bas Dost in åtminstone 5 bollar på söndag mot mittenlaget Chaves i slutomgången samtidigt som Messi blir mållös?

Så här ser toppstriden ut inklusive noterbara spelare och intressanta svenska namn:

 

I och med att Messi lär ta hem segern denna säsong så kommer spelare från spanska La Liga att ha vunnit detta pris hela 9 säsonger i rad. Det var Diego Forlan, då i “Det Andra Madrid”, som inledde denna svit säsongen 2008–09. Noterbart för den långa spanska sviten är att under säsongen 2013–14 delade Luis Suarez, då i Liverpool, priset med Ronaldo i Real Madrid.

***

Luis Suarez är extra intressant på ett speciellt sätt: han är den spelare som är den senaste vinnaren av Guldskon i två olika ligor. Där får man säga att Zlatan ligger i lä, även om Zlatans karriär hittills är ganska skaplig trots allt.

Publicerad 2017-05-19 kl 10:44
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons