Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Cavani ligaavslutning mållös: Zlatans båda PSG-rekord kvar

Det såg länge ut under denna säsong (2016-17) att Edinson Cavani skulle kunna slå Zlatan Ibrahimovics bägge målrekord i PSG (38 i ligan och 50 totalt) med tanke på utvecklingen för målgörandet omgång efter omgång i ligan samt målandet i Champions League jämfört med Zlatans prestation säsongen innan.

Efter en mållös insats hemma mot Caen i den avslutande omgången av franska ligan på lördagkvällen så stannar Cavani alltså på 35 ligamål, vilket är ett sjukt bra facit. Troligen är väl Zlatan Ibrahimovic gladare än Cavani för att det stannade vid “bara” 35 mål då Zlatan dundrade in 38 mål förra säsongen och detta rekord kommer att stå sig åtminstone till våren 2018 beroende på hur det går för anfallarna i PSG.

Så här har Cavanis målutveckling sett ut under den nyss avslutade säsongen:

Inget nytt ligamål innebär även att Cavani står kvar och stampar på sina 49 mål totalt för denna säsong. Ett enda mål bakom Zlatans PSG-rekord, med en enda match kvar att spela: cupfinalen borta mot ligatolvan Angers nu på lördag kväll 21:00 den 27:e maj.

Hur ser då fördelningen ut för målskyttet och även målpassarna för de bägge herrarna? Så här ser Cavanis statistik ut för denna säsong jämfört med Zlatans PSG-statistik förra säsongen:

För er som gillar effektivitet:

***

Övrigt noterbart är att förra säsongens upplaga av PSG med Zlatan i laget…

1 >> tog ligatiteln med 96 poäng, vilket blev nytt ligarekord. Det är en poäng mer än vad AS Monaco vann ligan på denna säsong.

2 >> nådde en målskillnad på +83, vilket blev nytt ligarekord. Det är 7 plusmål fler än vad AS Monaco nådde denna säsong.

Dessa två “kollektiva rekord” får Zlatan behålla, tillsammans med sitt individuella PSG-rekord för ligamål. Det bör noteras i sammanhanget att Zlatans PSG-rekord för ligamål (38 st) ej är ett ligarekord. Rekordet innehålls fortfarande av Josip Skoblar som satte 44 stycken säsongen 1970-71 iklädd Marseille-tröjan.

***

Vad tror/hoppas ni läsare på? Hur kommer det gå för Cavani i cupfinalen den 27 maj? Tangerar eller slår han Zlatans 50 baljor?

Publicerad 2017-05-20 kl 23:29
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons