Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför DIF-AIK: Djurgårdens derbyfacit på 2000-talet

Statistikbloggen

Blir ett kort inlägg nu inför kvällens derby, den kanske tyngsta matchen som Allsvenskan har att erbjuda: Djurgården – AIK (och samma sak gäller AIK – Djurgården). Denna gången är det alltså på “Telekomvallen” som matchen spelas.

Är det ikväll som Kim Källström, Jonas Olsson och Andreas Isaksson ska jaga bort det där derbyspöket? Eller ser AIK:s “Hero” Markkanen till att det vägrar att flytta på sig?

Så här har Djurgården presterat i de riktiga derbymatcherna på 2000-talet, och då exkluderas 08-lag som BP, Syrianska och Assyriska:

2005: AIK spelade i Superettan. 2010–2014: Hammarby spelade i Superettan.

***

Fritt fram att tippa vem som vinner ikväll eller om det blir kryss. Eller vem som gör första målet. Eller tippa vad som helst. Kommer någon reservmålvakt att smita ut till kiosken och ta med sig en kebabrulle till avbytarbänken och smaska på denna likt det vi såg i England nyligen?

Annons

***

Biljettläget: ca 26 000 sålda (kl 16:30), enligt Djurgårdens biljettansvarige.

Matchstart/kickoff är 19:00 (om inte bengaler skjuter upp starttiden). Sändande TV-kanal är C More Sport, men finns även på C More Stream.

Publicerad 2017-05-22 16:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto