Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Erton Fejzullahus facit i norska ligan med Sarpsborg 08

Statistikbloggen

Ska Erton Fejzullahu lämna “fel” 08-lag för att ansluta till “rätt” 08-lag (Djurgården) nu innan det just nu öppna Allsvenska transferfönstret bommar igen den 11:e augusti? Kanske som ersättare till Gustav Engvall som går tillbaks till Bristol. Bristol City och inte Teater Bristol i Sumpan 🙂 Svaret får vi inte här i Statistikbloggen utan istället på Fotbollskanalen.se.

De flesta har väl ändå lite koll på Erton, dvs att han har “spelat i någon halvt anonym klubb i norska ligan”. Några har bättre koll än så och vet exakt vilken klubb det handlar om men inte mer än så. Ertons fanclub – om det nu finns någon – har superkoll på allt från Ertons vårsäsong detta år.

Så detta blogginlägg är till 99% av alla läsare som troligen inte har stenkoll, men tack vare denna genomkörare kommer ni att ha det.

Nu efter 17 omgångar av norska ligan tar den ett sommarlov där spelarna får möjlighet till bensträckare, lämna in bilen på besiktning, fiska lite lax, chilla lite och sedan vara tillbaks pigga och motiverade. Det är för dessa 17 omgångar som Erton Fejzullahus facit kommer att handla om.

ANNONS

Uttagen till matchtrupp: 13 av 17 matcher. 4 gånger utanför.
Facit för de 13 matcherna i matchtruppen…
–> Bänk hela matchen: 2 gånger
–> Matcher som inhoppare: 7 stycken
–> Matcher från start: 4 stycken
Antal spelade matcher: 11 av 17 stycken
Total speltid i ligan: 454 minuter (knappt 30% av maximala 1530 minuter)
Totalt antal ligamål: 2 av lagets 27 mål (bägge som inhoppare)
Måleffektivitet: 227 minuter speltid per mål eller 0,18 mål per spelad match
Totalt antal gula kort: 1 st

Summerat: 4 starter och 2 mål på 17 omgångar i norska ligan.

Utöver norska ligan finns även den norska cupen där Erton stod för ett hattrick i 10–1-segern borta mot Drøbak-Frogn i april. Drøbak-Frogn är knappast Rosenborg, om man säger så.

Övrigt intressant är att klubbens hemmaarena Sarpsborgs Stadion har kapacitet för 8000 åskådare. Hittills denna säsong har publiksiffrorna varit 4121–5759. Grovt räknat kan man jämföra detta med J-södras hemmasnitt i år som just nu är 4806.

ANNONS

***

Vi får se om Super-Bosse syr ihop en lösning som innebär en comeback för Erton i Djurgården – eller om Erton hamnar i en helt otippad klubb, eller någonstans i Kina.

Vad tror ni läsare? Blir det Djurgården eller annan klubb för Erton?

Publicerad 2017-07-17 13:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto