Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter halva Superettan 2017 – så nära är BP Allsvenskan

Statistikbloggen

BP hade uppvisning mot 2005 års cupfinalist Åtvidaberg borta under lördagen (5–0) och den här bloggen ska försöka undvika att göra humor om den gamla klassiska Facit-fabriken. Men en oundviklig humor är att Åtvid-mittfältaren Simon Helg hade förmodligen inte karriärens bästa helg.

Vet att det finns en del HIF-fans som följer denna blogg och det måste kännas mäktigt när Pär Hansson kommer hem och får vara med om att ordna en seger i comebacken. Men motståndet – Örgryte med Johan Elmander. Finns det några Örgryte-fans som följer bloggen? Vad anser ni om honom? Är karln slut? Eller finns det magi kvar och att “han har varit en jävel på att dölja det”?

***

Åter till BP och HIF. HIF som i Helsingborg denna gången. 

3 nya sköna poäng per lag och nu har halva Superettan spelats för dessa bägge lag. Så här nära är lagen den poängskörd som har varit lägst och högst för de fyra bästa placeringarna i Superettan sedan starten år 2000:

ANNONS

Vilken placering är mest intressant? Direktuppflyttning? För plats 2 har det krävts 52 poäng eller mer genom åren och till denna tabellplacering återstår följande antal poäng per lag:

BP: 52 – 37 = 15 poäng (motsvarar 5 segrar)
HIF: 52 – 27 = 25 poäng (motsvarar 8 segrar & 1 kryss)

Väljer man att räkna på ett strängare sätt så kan man räkna fram hur många poäng som krävs sista 15 omgångarna för att respektive lag ska nå 1 poäng mer maximalt antal poäng som något lag haft för kvalplatsen vilket är 60 poäng från den säsongen få Hammarby gick upp till Allsvenskan:

BP: 61 – 37 = 24 poäng (motsvarar 8 segrar)
HIF: 61 – 27 = 34 poäng (motsvarar 11 segrar & 1 kryss)

Kontentan – så här många poäng behöver lagen ta under hösten för att nå Allsvenskan utan att behöva kvala:

BP: intervallet 15 – 24 poäng (motsvarar 5–8 segrar)

ANNONS
HIF: intervallet 25 – 34 poäng (motsvarar 8–11 segrar & 1 kryss)

***

BP:s 37 poäng efter 15 omgångar är inget rekord för Superettan, även om man lätt skulle kunna tro det. Tittar man tidigare mästarlag så är 43 poäng rekordet och det sattes av Öster 2012.

***

Dalkurd får ej glömmas bort. Laget går som tåget, inklämd som tvåa mellan BP och HIF och kommer att ha 29–32 poäng när halva serien är spelad.

Tror ni läsare att det kommer vara BP, Dalkurd och HIF som är topptrion även i slutomgångarna?

Publicerad 2017-07-22 23:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto