Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Superettans Messi vs Ronaldo: "PC" vs Marcus Ekenberg

Statistikbloggen

PC må stå för Personal Computer, eller “personal compost” om man älskar Mac. Men när det gäller fotbollen så är PC samma sak som ex-Djurgårdaren Pär Cederqvist. I helgen pangade han in ytterligare en boll över mållinjen (3–1-målet i 5–1-segern borta mot Syrianska på “Jallavallen”). Detta var hans sjunde fullträff för året och har gjort 0,47 mål/match i år vilket är hans bästa målsnitt sedan identiskt facit säsongen 2010.

Han har gjort ganska många mål nu. I Superettan, vilket bör understrykas. Finns fåtalet andra som också “öst in mål” i Superettan där Mjällby-ikonen Marcus Ekenberg troligen är det mest haussade namnet. Går man på magkänsla lär nog de flesta “namedroppa” Marcus Ekenberg och Pär Cederqvist som skyttekungar eller åtminstone skytteprinsar i Superettan.

Men vem har gjort flest mål i Superettan av dessa två spelare?

Först diagram för att visa hur målen har fabricerats över åren/säsongerna…

År 2000–2002 tillhörde han Helsingborg och lånades ut en hel del till Mjällby. 21 allsvenska matcher och 2 mål på 3 säsonger blev hans facit i HIF. Kanske inte HIF:s allra mest lyckade värvning genom tiderna, om man säger så. Åren 2003–2004 blev det två säsonger i divisionen under Superettan med Mjällby. 1997–1999 i diagrammet är egentligen inte Superettan men den division som på den tiden motsvarade Superettan (Division 1 Södra).

ANNONS

Skapligt facit och utveckling där under åren 2005–2009 i Superettan!

Ja vad ska man säga om PC? Born to play in Superettan? Några små äventyr utanför Superettan har det trots allt ändå blivit. Han tillhörde allsvenska Djurgården 2003 och 2004 där det blev 8 matcher (samtliga som inhoppare) och inget mål. Han lämnade sitt allsvenska Öster sommaren 2006 och kritade på för norska Raufoss för resten av 2006, därefter en kort sväng i engelska Walsall och till sist blev gummibandskraften så stark att han åter hamnade i Superettan.

PC har representerat följande klubbar i Superettan i kronologisk ordning: “Åtvid”, Öster, Landskrona, J-södra och Värnamo. Han har alltid levererat förhållandevis riktigt bra jämfört med de flesta andra anfallarna i ligan. Zlatan-klass på honom men inom ramarna för Superettan!

ANNONS

***

Totalt har spelarna detta facit i Superettan…

ME: 108 mål på 248 matcher – 0,435 mål/match – en enda klubb
PC: 125 mål på 331 matcher – 0,378 mål/match – fem olika klubbar

Ekenberg har 15% bättre målsnitt.

..samt detta Allsvenska facit:

ME: 30 mål på 148 matcher – 0,203 mål/match – en enda klubb
PC: 1 mål på 20 matcher – 0,050 mål/match – två olika klubbar

Ekenberg har drygt 300% bättre målsnitt.

***

PC har gjort fler mål i Superettan än vad Ekenberg har gjort, men vem bör man klassa som bästa spelaren? Ekenberg?

Publicerad 2017-07-24 15:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto