Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Efter "El Västico"-segern: när vann Blåvitt 2 raka senast?

Mycket IFK Göteborg i bloggen på sistone av någon märklig anledning. Slumpen kanske? Jag får nästan allergiska utslag inombords av alla olika försök till att det till varje pris ska försöka “El Clasico”-härmas kring varje match. IFK Göteborg VS Elfsborg har ju som vi alla har koll på basunerats ut som “El Västico”.

Andra uttryck som skaver inombords är att det så ofta som möjligt skall tas fram “derby” från den språkliga verktygslådan. Detta exempel är högintressant: “Norrlandsderbyt mellan Gefle och Östersund”.

Avstånd: Gefle och Östersund = 391 km
Avstånd: Stockholm och Borås = 411 km

Några få kilometers skillnad mellan dessa exempel, men i det ena fallet är det alltså DERBY. I det andra exemplet är det inte ett derby. Vad som faktiskt är derby är mellan 08-klubbarna och det är ju knappast astronomiska avstånd mellan Kompisvallen och Telekomvallen som mellan Gävle och Östersund. 13 kilometer bara, enligt den medföljande kartappen i en populärar mobiltelefon som saluförs globalt inklusive Sverige.

Ni läsare kan faktiskt åka (eller cykla eller gå) mellan Telekomvallen och Kompisvallen tur-och-retur hela 15 gånger. Eller “30 enkla resor”. För så långt är det mellan Gävle och Östersund – och när dessa städers lag möts så är det alltså ett “derby”.

Låt oss slippa att dessa fina ord och uttryck inte fortsätter att vattnas ur (devalveras) ytterligare!

***

Men åter till IFK Göteborg nu!

Bortasegern mot Elfsborg på måndagskvällen innebar att det var första gången i år som Blåvitt hade lyckats vinna två allsvenska matcher i rad. Först 2–1 hemma mot AIK och sedan 2–1 borta mot Elfsborg. VM90-resultat, fast omvänt. Blir det 2–1-seger även i nästa match (20:e augusti hemma mot Häcken)?

Senast IFK Göteborg hade två raka allsvenska segrar var den 24:e och 27:e oktober förra året, eller i omgång 27 och 28 av Allsvenskan 2016. Då precis som nu inleddes den två matcher långa segersviten med att hemmaslå AIK (1–0) och sedan 3–1 borta mot GIF Sundsvall. Därefter blev det 2–2 i “El Västico” på hemmaplan.

Mellan nuvarande och förra sviten på 2 raka segrar var det hela 19 allsvenska matcher: de 2 sista förra året och de 17 första i år.

***

Senast IFK Göteborg hade 3 raka segrar?

Det var omgångarna 11–13 förra året…

2016-05-23 Hammarby hemma, 2–1
2016-05-29 Helsingborg borta, 3–1
2016-07-10 GIF Sundsvall hemma, 4–1

Därefter har det gått 34 allsvenska matcher inför den pågående segersviten som är 2 matcher lång. Hur lång kommer den bli? Vad tror ni läsare?

Publicerad 2017-08-15 kl 00:15
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons