Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

44v

Efter "Deadline Day" – dessa ligor har fortfarande öppet

För några dagar sedan bommade transferfönstret igen. Vilket är en sanning med viss modifikation. Det ligger till så att de flesta av tungviktarna bland ligorna i Europa drar ner rullgardinen sista augusti men Spanien gjorde det den första september.

Men alla ligor har inte stängt för det.

Det finns några som fortfarande håller öppet. Så här ser läget ut just nu, och då exkluderar jag de ligor som stänger idag (bland annat Bulgarien och Slovakien):

Med på listan finns de UEFA-knutna ligorna som fortfarande har öppet och det är de två sämsta ligorna plus 3 stycken ändå ganska skapliga ligor där Portugal är den bästa. Rankingpositionerna är de ingående för denna säsongs europacupspel. Portugal är inte längre femma. Portugal är sjua.

Förutom dessa UEFA-knutna ligor är det ett axplock av ligor globalt sett som också har öppet.

Därmed k-a-n det försvinna någon eller några spelare från Allsvenskan under hösten. Men om det blir så, ja, det återstår att se. Normalt sett brukar det inte ske.

***

Om vi blickar fram mot våren 2018 ser det ut så här:

Markören för Danmark sommaren 2018 innebär att den informationen inte finns tillgänglig. Högst troligt kommer Danmark att stänga sista augusti efter att ha hållit öppet sedan mitten av juni.

***

Det är extra intressant just nu att studera hur ligor håller öppet med tanke på att det på sistone har diskuterats att per automatik tillåta dispens mellan för- och mittsäsongsfönstret i Sverige. Vad anser ni läsare om det? Vore det rätt eller fel med tanke på att det under våren kommer finnas – nordiska – ligor med fönster öppet till 15:e maj? Och därefter finns det exotiska ligor som håller öppet vilket ger en öppning för en kontraktslös spelare som därmed har det att välja på – eller vänta på att en liga av intresse åter igen öppnar sitt fönster.

Publicerad 2017-09-06 kl 10:03
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER