Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

44v

Inför IFK Göteborg – Djurgården: ska Djurgården knäcka monstersviten?

Det vankas ny allsvensk stormatch ikväll med planerad avsparkstid 19:00. IFK Göteborg tar emot Djurgården. Hemmalaget med 18 SM-guld får besök av ett bortalag som har 11 SM-guld. 29 SM-guld har lagen tillsammans. Mellan tummen och pekfingret handlar detta om cirka 25 procent av alla SM-guld som delats ut sedan starten 1896.

Men det är inte SM-gulden som är det mest intressanta inför kvällens match. IFK Göteborg har en riktig monstersvit som heter duga: 22 raka hemmamatcher i Allsvenskan utan förlust.

Senaste hemmaförlusten för IFK Göteborg kom för nästan 1 1/2 år sedan. 27:e april 2016 mot Malmö FF. 0–3 (skrivbordsförlust – men förlust som förlust). Men därefter har det gått som på räls. Och trots att IFK Göteborg har gått knackigt i Allsvenskan i år som ledde till tränarbytet har laget ändå alltid tagit poäng på hemmaplan.

Så här ser IFK Göteborgs monstersvit ut inklusive senaste senaste förlusten:

(I kolumnen längst till vänster visas ordningsföljden för de 15 hemmamatcherna per säsong.)

20170911-ifk-gbg-monstersvit

22 allsvenska hemmamatcher i rad utan förlust. Denna svit inhyser 12 segrar och 10 kryss. Den totala målskillnaden under denna svit är 43–22. Med andra ord det genomsnittliga hemmaresultatet en seger med 2–1.

För att vara en så lång förlustfri svit får det väl ändå anses vara ganska klent att laget har hållit nollan “bara” 5 av 22 gånger. En annan klen prestation är att laget har gjort 3 eller fler mål i endast 5 av 22 matcher.

Lite för mycket “mellanmjölk” och för lite “Barcelona/RealMadrid” över hemmamatcherna. Men trots allt: defensiven får anses god då laget har släppt in max 1 mål i 18 av de 22 matcherna.

***

Om Djurgården lyckas sätta punkt för IFK Göteborgs långa förlustfria hemmasvit återstår att se i kvällens match. C More Sport är kanalen att zappa in för att se matchen.

Publicerad 2017-09-11 kl 18:32
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER