Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Näe, Djurgården 2017 blir inte lika bra som vid guldåren 02-03-05

Inför kvällens möte med Elfsborg låg årets Djurgården poängmässigt identiskt till jämfört med guldåret 2002, då man passande nog också mötte Elfsborg borta på höstkanten. Men då var det Ryavallen. Nu är det andra bullar. Badrumsmattan på Borås Arena.

Här ser vi hos Super-Bosses och Özcans män har presterat i år jämfört med Zorans, Åkebys och Jonevrets guldgossar för drygt 10 år sedan:

20170919-DIF-2002-03-05-17

År 2002 stod Djurgården på 43p efter 23 omgångar, och krigade hem 3 nya poäng i 24:e omgången. Det lyckades dock inte årets Djurgården göra. Därmed kan inte detta års upplaga av Djurgården bli poängmässigt lika bra efter 26 omgångar som guldlagen 2002–2005.

Kanske kommer den där brända målchansen som Engvall hade vid öppet mål bli ikonisk för hur Djurgården sumpade sin sista pyttelilla guldchans som egentligen aldrig har funnits om man ska lita 100-procentigt på gammal statistik.

Nu lite off-topic, men ändå kul att vi fick se snudd på en kopia av Kim Källströms sista mål i Djurgårdströjan innan flytten till Rennes i slutet av 2003. Det var ett för motståndarlaget (Öster) extremt retsamt men elegant lobbmål på Stadion. Ren uppvisning efter två fantastiska säsonger i blårandigt.

***

Åter till Allsvenskans guldstrid (som med statistiken att luta sig mot avgjorde för länge sedan): så här ser tabelltoppens poängresor ut så här långt denna säsong…

20170919-tabelltoppen-AS2017

Just nu är poängskillnaden mellan MFF och närmast jagande laget Djurgården 6 poäng men efter deras möte med Östersund borta imorrn kväll kommer ledningen vara 6, 7 eller 9 poäng. MFF kommer resa hem med antingen 50, 51 eller 53 poäng på kontot och ha 6 matcher kvar att spela där 4 av dessa är hemmamatcher.

Den lägsta poängsumman som ett lag vunnit Allsvenskan med under 16-lagsserien som drog igång 2008 är 59 och noterades av Elfsborg år 2012.

Publicerad 2017-09-19 kl 23:16
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons