Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter omgång 2 av CL: CR7 ökade försprånget till Messi med 2 mål

Statistikbloggen

Omgång 2 av CL-gruppspelet denna höst innebar 2 mål av CR7, inget av Messi och Zlatan (Ibrahimovic) rehabar fortfarande för att kunna göra comeback innan nyår. Innan nyår, japp. Eller att chansen fortfarande är stor för det.

Men åter till “de 2 utomjordingarna” Messi & CR7. Vilka facit de bägge målsprutorna har! Så här ser deras facit ut totalt sett i Champions League jämfört med Zlatan:

20170927-cl-zlatan-messi-cr7-totalt-corrected2

Och så här har det sett ut säsong-för-säsong med totalt antal mål för dessa tre herrar:

20170927-cl-zlatan-messi-cr7-utveckling

Ronaldo (CR7) har gjort 10 eller fler mål per säsong senaste 6 säsongerna, där minst 5 av målen har gjorts i slutspelsfasen efter nyår. Denna säsong har CR7 gjort 4 mål på 2 matcher. Lägg på “åtminstone 5 mål” på vårkanten så har vi i praktiken 9 garanterade mål från portugisen denna säsong. Nu gäller det bara för honom att stänka in några fler mål under de resterande 4 matcherna i höst och försöka överträffa de 5 mål på våren som han som minst brukar göra. Så får vi helt enkelt se var målkalaset tar stopp.

Annons

För Messi är det 4 mål kvar till den där 100-barriären. När tror ni att Messi gör sitt 100:e CL-mål? Under detta gruppspel eller under slutspelet efter nyår?

***

Stora frågan: tror ni läsare att Ronaldo klarar av att göra 20 mål denna säsong i Champions League och därmed överträffa sitt personbästa (17 mål) med råge?

Publicerad 2017-09-27 23:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto