Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

7 raka förluster i Allsvenskan för Sirius – så ser poängkonto-kurvan ut

Det är inte kul att vara spelare i eller tränare för Sirius i dagar som dessa. Efter förlusten (läs: förnedringen) borta mot IFK Göteborg på fredagskvällen har laget nu hela sju (!) raka förluster i Allsvenskan. Redan inför fredagens match vid 6 raka förluster hade man den längsta förlustsviten i Allsvenskan.

Följande lag har genomlidit en svit på 5 raka förluster i Allsvenskan i år:

Halmstad, 2 gånger
Sundsvall, 1 gång
Eskilstuna, 1 gång

Vissa lag har genomlidit fyra raka förluster, men Sirius är det enda lag i Allsvenskan som har genomlidit 6 eller fler förluster i rad denna säsong. Sju raka förluster just nu. Så här ser det ut rent grafiskt:

20170930-allsvenskan-sirius-omg26.png

Det troliga med statistiken som stöd är att Sirius redan vid omgång 19 då laget nådde 33 poäng i praktiken säkrade det allsvenska kontraktet redan där och då. Det om något är väl det enda ljuset i den kolsvarta tunneln för Uppsala-laget. Nuvarande kvalplatslaget Jsödra ska bara inte kunna gå om Sirius.

***

Nästa allsvenska match för Siruis. “Då jävlar” – eller?

Det kan bli svårt. Den 15:e oktober tar man emot europaplats-jagande Djurgården med “Kan nån kan Özkan” som tränare. Han får heta Özkan med K när det uttrycket används. Det uttrycket kommer från “Kan nån kan Kahn” från en av VM-biblarna inför VM 2002, som i sin tur byggde på en reklamslogan från ett känt företag som bland annat saluför kameror. (Bloggen vill inte favorisera något kameramärke, då det finns ett flertal bra märken på marknaden.)

***

Sedan serien vände i somras är Sirius Allsvenskans sämsta lag med bara 7 poäng på 11 matcher. Det näst sämsta laget är Elfsborg som också bara tagit 7 poäng men på 10 matcher och därefter fick Magnus Haglund foten. Det blev inte Pia Sundhage som ny Elfsborg-tränare den här gången heller. Fansen har väntat i 14 år på henne som ny tränare och troligen får dom vänta lite mer än så och kanske blir den drömmen aldrig besannad…

 

 

Publicerad 2017-09-30 kl 00:50
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons