Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Statistiken: Malmö FF tar SM-guld – serieledningen ska inte kunna tappas

Ni som hängt med bra i den här bloggen har bra koll på att jag gång efter annan har visat den ena redogörelsen efter den andra att statistiken talar för att Malmö FF kommer att ta SM-guld i år.

Det kan låta tjatigt kanske, men så är läget. Inte undertecknads “fel” att guldstriden “dog” redan någon gång i somras. Vem ska man skylla på för att vi fick en för tråkig guldstrid i Allsvenskan 2017? Malmö FF? Eller de övriga 15 lagen som inte kunde bjuda upp till dans?

Det höll dock på att kunna bli lite spännande om SM-guldet för några omgångar sedan när Malmö FF började tappa sin serieledning som var 13 poäng som mest och 7 poäng som minst. Nu har den varit 9 poäng i de två senaste omgångarna där MFF i den nyss avslutade omgången idag “städade av Halmstad” hemma.

ANNONS

Nu skrev jag 6 poäng i rubriken på diagrammet nedan men kunde ha valt 5 eller 4. Men det fick bli 6 poäng. Egentligen kvittar den siffran. För det var de största serieledningarna efter omgång 26 från 16-lagsallsvenskan jag ville vaska fram. Kolla diagrammet nedan:

20171001-guldstriden-allsvenskan

MFF ledde med 7p 2016 och samma ledning hade Helsingborg 2011. MFF i år har 9p ledning vilket är lika stort som MFF hade 2014. Allt detta efter omgång 26. De äldre exemplen från 2011, 2014 och 2016 ledde fram till SM-guld. Det ska inte kunna bli annat än SM-guld för Sveriges just nu pengastarka klubb, om nu inte H&M-Persson skulle ta lite “kaffepengar” och pytsa in i Djurgården vilket knappast lär hända så länge 51-procentsregeln finns kvar.

***

Men vilka är Sveriges bästa lag nu efter 26 omgångar om man räknar från och med omgång 16 och 11 omgångar framåt, det vill säga från och med halvtid av Allsvenskan 2017?

ANNONS

1 Djurgården 24p (2,18 p/match) = mästartakter
2 Malmö FF 23p (2,09 p/match) = mästartakter
3 Kalmar FF 21p (1,91 p/match)
4 AIK 19p
4 Häcken 19p
6 Norrköping 16p
7 Göteborg 15p
7 Örebro 15p
––––––––––––– “Cup-strecket” –––––––––––––
9 Östersund 14p
10 Hammarby 13p
10 Sundsvall 13p
12 AFC E-tuna 12p
13 J-södra 10p
––––––––––––––––––––––––––
14 Halmstad 9p
––––––––––––––––––––––––––
15 Elfsborg 7p (2 raka förluster just nu)
15 Sirius 7p (7 raka förluster just nu)

Elfsborg. ELFSBORG! Laget ska vara glad att tabellen ovan inte är den Allsvenska tabellen utan endast “sedan-serien-vände-tabellen” vilket innebär omgångarna 16–26 (11 senaste omgångarna). Elfsborg har 32p efter 26 omgångar och med denna poängskörd blir det inte någon direktnedflyttning till Superettan och högst sannolikt blir det heller inget ovisst kvalspel…

ANNONS

Fråga Helsingborg som för knappt 1 år sedan kvalspelade och skickades ner till Superettan.

Fråga Djurgården som åkte på stryk med 0–2 borta mot Assyriska och sedan vann man med 2–0 hemma och fick till en förlängning där en viss “Magic Jonson” nickade in “30 miljoner kronors-målet” i förlängningen på Stadion.

Elfsborg ska vara glada att stå på 32 poäng redan nu.

***

Vore det inte kul om Pia Sundhage fick coacha Elfsborg de sista omgångarna?

Publicerad 2017-10-01 kl 23:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto