Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Uniteds inledning bättre än vid senaste PL-guldet: Zlatan mot 14:e ligaguldet?

Få spelare har 2-siffrigt antal ligaguld. Zlatan Ibrahimovic är med i denna klubb. Det är dock inte en viss Cristiano Ronaldo, för han har “bara” ynka fem ligaguld. Å andra sidan står CR7 på 4 CL-guld mot Zlatans noll…

Men den här gången ska det handla om ligaguld och Zlatan-fokus. Zlatans 13 ligaguld, om man väljer att inkludera de fråntagna Juve-gulden 04/05 & 05/06, är fördelade på följande vis:

Holland, 2 guld (Ajax)
Italien, 6 guld (Juve, Inter & Milan)
Spanien, 1 guld (Barca)
Frankrike, 4 guld (PSG)

Ligagulden är alltså utspridda på 6 olika lag och 4 olika ligor.

Om Zlatan vinner Premier League denna säsong med coachen “Murre” Mourinho så innebär det totalt 14 ligaguld där dessa har vunnits i 5 olika ligor med 7 olika lag.

Sannolikheten för att Zlatan kan vinna Premier League redan denna säsong? För att ta reda på det kan vi jämföra poängbanorna från senaste säsongerna med den pågående…

20171013-united-s12-13-till-s17-18-omg7

Bara att konstatera att den pågående säsongens inledning är bättre än efter 7 omgångar för samtliga föregående säsonger sedan senaste guldsäsongen.

Guldsäsongens poängbana är utmärkt som “referenskurva” för att se om United ligger bra till för att kunna ta hem guldet. Just nu är United 4 poäng bättre än United av årgång 2012–13.

Uniteds poängsnitt vid guldsäsongen 2012–13 var 2,34 (89 poäng på 38 omgångar). Just nu står United på 2,71 i poängsnitt och är delad serieledare med City. City har dock bättre målskillnad.

Jämfört med förra säsongen ligger United 6 poäng bättre till. Då stod United på 13 poäng efter 7 omgångar. Nu finns det 19 poäng på kontot.

Återstår att se när Zlatan är redo att skutta in i Uniteds elva. Det vi vet är att sannolikheten är god att det sker innan nästa transferfönster (januari 2018), eftersom Zlatan kritade på för United redan i augusti.

***

Än så länge har United inte ställts mot de lag i ligan som anses vara de bästa och bör finnas med uppe i tabelltoppen mot slutet av säsongen. Möjligen att Everton kan klassas som ett svår motståndare, men det laget städade United av med 4–0.

Det blir först nu i nästa omgång där United ställs inför en riktig utmaning i ligan. Bortamatch mot Liverpool imorgon lördag med avspark redan 13:30 svensk tid (12:30 lokal tid).

Preliminär startelva för United (4-2-3-1) mot Liverpool:

De Gea – Valencia, Jones, Bailly, Young – Matic, Herrera – Rashford, Mikkitäärijan, Martial – Lukaku

Japp, Mikkitäärijan. Som vissa engelska kommentatorer har uttalat hans namn.

***

Stora frågan: hur föredrar ni att uttala “Mikkitäärijan”?

Publicerad 2017-10-13 kl 17:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons