Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

United efter 0–0 mot Liverpool: nu bara 2p bättre än vid samma tid under senaste guldsäsongen

Efter att United inlett denna säsongen av Premier League mot 7 olika lag som knappast kan klassas som något tuffare test, och varit delad serieledare med City, så var det dags idag borta mot Liverpool att verkligen visa var man står. Hur kan man summera den matchen? 

Kortfattad summering: Detta blev Uniteds första ligamatch denna säsong utan att göra mål framåt och även deras första mållösa ligamatch. United tog klivet upp från 19 till 20 poäng, behåller målskillnaden 21–2, ökar från 6 till 7 målvaktsnollor och är därmed tvåa i tabellen 2 poäng bakom ledande City som alldeles nyss daskade till Guidettis gamla Stoke rejält med 7–2.

På spelarfronten är det noterbara att Lindelöf äntligen fick göra PL-debut via ett sent inhopp, samt att Zlatan ännu inte är redo för fotbollsmatcher efter knä-/benskadan i våras i Europa League.

De 20 poängen efter 8 omgångar för United kan jämföras med 18 poäng efter samma skede i senaste guldsäsongen för laget 2012–13. Försprånget är nu bara 2 poäng mot senaste guldtruppen. Inför omgång 8 var försprånget 4 poäng.

Så här ser poängbanorna ut:

20171014-united-s12-13-till-s17-18-omg8

Något PL-guld kan verkligen inte basuneras ut redan nu till varken City, United eller de övriga lagen i tabelltoppen. En sak är säker: United kommer att ha en grymt hård konkurrens från City om att kriga hem ligaguldet.

United ligger dock ändå poängmässigt i nivå med hur ett tidigare mästarlag har presterat. Med andra ord är det ändå aningen större guldchans just nu än för exakt ett år sedan.

***

Något som bara måste tas upp också är att jämföra den preliminära startelvan (via livescore.com) dagen innan med den som mönstrades:

Preliminära elvan: De Gea – Valencia, Jones, Bailly, Young – Matic, Herrera – Rashford, Mikkitäärijan, Martial – Lukaku

Mönstrade elvan: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Darmian – Herrera, Matic – Young, Mikkitäärijan, Martial – Lukaku

***

Så hur bra är Manchester United just nu? Läs gärna bloggkollegan Peter Hyllmans längre analys kring detta i Englandsbloggen via denna länk – eller navigera/klicka er dit genom att leta upp Englandsbloggen eller klicka på eventuellt bokmärke eller om annan metod att leta upp bloggen föredras.

***

Stora frågan nu till er läsare: vilket lag – tror – ni vinner Premier League? Och vilket lag – hoppas – ni ska vinna?

Publicerad 2017-10-14 kl 18:17
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons