Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Så nära är Cavani Zlatans PSG-målfacit efter helgens 2 nya mål

PSG:s lekstuga i franska ligan, “Liig Ööh”, bara fortsätter. Det blev 5–0 borta mot Angers under lördagen och Cavani vars förnamn inte är Edison utan Edinson (med n) förbättrade sina chanser att vinna franska skytteligan (och kanske även Guldskon) med 2 nya mål.

Mbappes 1–0-mål i femte spelminuten skulle visa sig bli matchavgörande. Resterande 4 strutar under de resterande 85 minuternas transportsträcka till domarens slutsignal var bara av rent akademiskt intresse – och det var här som Cavanis 2 mål tillkom (matchminuterna 30 och 60). Men även om Cavanis 2 mål inte var matchavgörande så skapade dessa ändå en allt brantare uppförsbacke för Angers att kunna få med sig åtminstone en poäng.

Cavanis 3–0-mål i 30:e minuten var inte bara av akademiskt intresse. Det var av större akademiskt intresse. Det var hans 100:e ligamål i PSG-outfiten. Välkommen in i PSG:s 100-klubb, Cavani!

Så här många mål har nu Cavani gjort i respektive tävlingssammanhang och jämfört med Zlatans PSG-målfacit…

Ligan – 101 mål (Mr Z: 113)
CL – 24 mål (Mr Z: 20)
Övrigt – 22 mål (Mr Z: 23) – Cupen, ligacupen & supercupen

Totalt – 147 mål (Mr Z: 156)

Det betyder att det nu är 12 ligamål kvar för Cavani att tangera Zlatans 113 stycken för PSG. Men innan det rekordet nås kommer Cavani först att behöva slå Zlatans totalt antal tävlingsmål.

***

Att Cavani är en riktigt bra målskytt visade han redan i Serie A innan han köptes loss från Napoli av PSG. Cavani vann serie A:s skytteliga säsongen 2012–13. PSG hade i och med detta köpt loss Serie A:s två senaste skytteligavinnare (2011-12 och 2012-13): Zlatan och Cavani.

***

Någon som på rak arm inom 5–10 sekunder kan nämna ett klassiskt eller magiskt mål signerat Edinson Cavani? Även om han ligger bra till i statistikböckerna ligger han väl ändå i lä på artisteriscenen där Zlatan är en av de starkast lysande stjärnorna, eller vad anser ni läsare?

Publicerad 2017-11-05 kl 11:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons