Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kompisvallen - den ÄR en äkta hemmaborg för landslaget!

Statistikbloggen

Minns någon “Estlandsmatchen” eller vad man ska kalla den? Sverige–Estland i september 2014 på Kompisvallen. Det var då som Zlatan Ibrahimovic gjorde sina mål nummer 49 och 50 i sin 99:e A-landskamp. Han slet av matchtröjan och visade upp denna specialgjorda t-shirt:

zlarre7

Ja, från och med den matchen har Kompisvallen var en äkta hemmaborg. Här kommer statistiken som bevisar att så är fallet:

20171111-friends-arena-sedan-estland-2014

På 16 senaste landskamperna på Kompisvallen är det 13 segrar, 2 kryss och endast en förlust. Den förlustfria sviten är uppe i 10 landskamper: 8 segrar och 2 kryss.

***

Och tänk att Sverige aldrig har förlorat mot Italien i en hemmamatch. Visst, landskampen i OS 1912 är diskuterbar, men den matchen får klassas som match på neutral mark. Den matchen var ingen tvättäkta hemmamatch.

***

Om man ska försöka att ge “Party-Janne” ett nytt smeknamn – vad anser expertpanelen är gångbart? Korv-Janne? Något annat?

Annons
Publicerad 2017-11-11 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto