Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Statistiken: Italien har tydligen ett "Sverige-spöke"

Statistikbloggen

Nu blir det lite lättare statistikgenomgång. Mer ett konstaterande. Så här är det…

> > ITALIEN & FOTBOLLS-VM < <

Det har hittills spelats 20 stycken VM. Det första 1930 var även det enda som länder inte kvalade till. Italien deltog inte i detta VM. Därefter har det arrangerats 19 stycken VM som länder har fått kvala till. 4 gånger har Italien sluppit kvalspelet tack vare värdskap och att vara regerande mästare. På senare tid har det dock ändrats så att en regerande mästarnation också måste kvala.

Vid dessa 15 kvalspel till VM som Italien deltagit i har landet missat VM endast en gång. Det var till VM 1958 i Sverige.

Efter det missade VM 1958 har Italien spelat samtliga 14 VM-turneringar. Till 12 av dessa har Italien kvalat in via kvalspel samt kvalificerat sig en gång som regerande mästare (till VM 1986) och en gång som värdland (VM 1990).

Annons

VM i Sverige 1958 är hur man än vrider och vänder på det: senaste VM som Italien har missat.

> > ITALIEN & FOTBOLLS-EM < <

När det gäller fotbolls-EM så har Italien däremot inte spelat 14 raka sådana mästerskap utan “bara” 6 stycken raka: 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 och 2016. Japp, 1992 var senast som Italien missade ett EM och det var…. *trumvirvel….* ….EM i Sverige!

Med andra ord är Sverige ett skapligt mästerskapsspöke för Italien.

> > ITALIEN & ÄKTA BORTAMATCHER MOT SVERIGE < <

Italien har aldrig vunnit äkta bortamatcher mot Sverige:

20171110-sverige-italien-h2h-endast-hemma

***

Så om man tänker en tanke på detta sätt: vore det inte logiskt då om första gången som Italien missar ett VM sedan Sverige 1958 är på grund av förlust i playoff mot just Sverige?

***

Men det är 90 minuter – åtminstone – kvar av playoffen. A-L-L-T kan hända. Mittfältsstjärnan Marco Veratti (från PSG) är avstängd i det italienska lägret. Sverige får tillbaks Micke Lustig medan Brommagrabben Albin Ekdal är ett frågetecken.

Annons

 

Returen har avspark klockan 20:45 nu på måndag.

(Sverige behöver göra en rejäl bragdmatch denna gången.)

Publicerad 2017-11-12 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto