Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
46v

Vilket allsvenskt lag på 2000-talet är det bästa som inte vunnit SM-guld?

Den totala poängskörden i Allsvenskan på 2000-talet är ganska intressant. Finns en mängd olika godbitar att berätta om efter sammanställning och observationer. Häng med!

20171127-allsvenkan-2000-talet-v2

För det första kan vi konstatera att Örebro SK är bästa laget i Allsvenskan på 2000-talet om vi endast räknar in lag som aldrig tagit SM-guld. Tvåa är Häcken. Trea är Gefle.

Flest SM-guld har Malmö FF tagit. Tvåa är Djurgården. Trea är Elfsborg.

De enda lag som har spelat samtliga 18 säsongerna av Allsvenskan på 2000-talet är IFK Göteborg och Elfsborg.

Det skiljer relativt få poäng totalt mellan MFF och trion Gbg/AIK/Elfsborg men ändå har MFF tagit så många fler guld än var och en av dessa klubbar.

MFF som är Sveriges bästa lag på 2000-talet har krigat hem 56,7% av 1524 poängen som har stått på spel.

Av alla lag som tagit guld på 2000-talet är IFK Norrköping det sämsta totalt sett på 2000-talet. För många säsonger i Korpserien är den enkla anledningen.

***

Någon efterfrågade nyligen en summering över en topplista över svenska målskyttar i Champions League (kvalmål exkluderade) sedan starten på 90-talet. Ska försöka att summera exakt detta under den närmsta tiden. Får se vilken dag det kan publiceras.

***

På fredag 1:a december ska gruppspelet för VM 2018 i Ryssland lottas. Går allt som det ska innan lottningen blir det en genomkörare kring vad som vore dröm- och nitlotter för svensk del.

***

Finns en kul simulator för VM-lottningen. Klicka här för att köra den. Den simulerade lottningen jag körde i skrivande stund gav följande grupp som Sverige är med i:

Brasilien
Schweiz
Sverige
Marocko

Vad tror ni om den gruppen? Borde Sverige kunna gå vidare? Den känns väl inte helt omöjlig/hopplös?

Ni som kör simulatorn får gärna kommentera detta blogginlägg med hur Sveriges grupp blev och gärna även kommentera hur ni känner för det scenariot.

Publicerad 2017-11-27 kl 16:19
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons