Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilket allsvenskt lag på 2000-talet är det bästa som inte vunnit SM-guld?

Statistikbloggen

Den totala poängskörden i Allsvenskan på 2000-talet är ganska intressant. Finns en mängd olika godbitar att berätta om efter sammanställning och observationer. Häng med!

20171127-allsvenkan-2000-talet-v2

För det första kan vi konstatera att Örebro SK är bästa laget i Allsvenskan på 2000-talet om vi endast räknar in lag som aldrig tagit SM-guld. Tvåa är Häcken. Trea är Gefle.

Flest SM-guld har Malmö FF tagit. Tvåa är Djurgården. Trea är Elfsborg.

De enda lag som har spelat samtliga 18 säsongerna av Allsvenskan på 2000-talet är IFK Göteborg och Elfsborg.

Det skiljer relativt få poäng totalt mellan MFF och trion Gbg/AIK/Elfsborg men ändå har MFF tagit så många fler guld än var och en av dessa klubbar.

MFF som är Sveriges bästa lag på 2000-talet har krigat hem 56,7% av 1524 poängen som har stått på spel.

Annons

Av alla lag som tagit guld på 2000-talet är IFK Norrköping det sämsta totalt sett på 2000-talet. För många säsonger i Korpserien är den enkla anledningen.

***

Någon efterfrågade nyligen en summering över en topplista över svenska målskyttar i Champions League (kvalmål exkluderade) sedan starten på 90-talet. Ska försöka att summera exakt detta under den närmsta tiden. Får se vilken dag det kan publiceras.

***

På fredag 1:a december ska gruppspelet för VM 2018 i Ryssland lottas. Går allt som det ska innan lottningen blir det en genomkörare kring vad som vore dröm- och nitlotter för svensk del.

***

Finns en kul simulator för VM-lottningen. Klicka här för att köra den. Den simulerade lottningen jag körde i skrivande stund gav följande grupp som Sverige är med i:

Brasilien
Schweiz
Sverige
Marocko

Vad tror ni om den gruppen? Borde Sverige kunna gå vidare? Den känns väl inte helt omöjlig/hopplös?

Annons

Ni som kör simulatorn får gärna kommentera detta blogginlägg med hur Sveriges grupp blev och gärna även kommentera hur ni känner för det scenariot.

Publicerad 2017-11-27 16:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto