Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Franska ligan: Zlatan vs Cavani - vem är effektivast sett till ren speltid?

I senaste inlägget jämförde jag Zlatan och Cavani när det gäller antalet tävlingsmål i PSG-tröjan för samtliga sammanhang förutom “Kalle Anka Cup” (läs: Champions Cup eller vad det nu heter). Där handlade allt om mål totalt och mål per match.

Men efter en läsares relevanta kommentar till genomköraren så blir det nu en uppföljning: speltid per mål. Och när det ändå ska granskas målskörd så blir det även assist- och poängräkning. Man får ju smida medan järnet är varmt, som det brukar heta.

Några små avgränsningar blir det: endast franska ligan blir det genomgång av. Cuper och europaspel ger annars så olika motstånd och förutsättningar.

Först ut kommer en sammanställning för spelarnas samtliga säsonger i PSG…

20171129-zlatan-vs-cavani-psg-all-seasons-v2

 

Nu över till nästa summering, där vi bara tar med säsongerna då respektive spelare har varit nia (centertank). Detta blir ett alternativt sätt för att jämföra de två anfallsstjärnorna:

20171129-zlatan-vs-cavani-psg-som-nior-v2

En viktig notering är att spelade stopptidsminuter ej är inräknade.

***

Frågan är om Cavani någonsin kan bli en lika komplett anfallare som Zlatan faktiskt var i sin sista säsong i PSG: 38 mål och 13 assist på 29 starter & 2 inhopp med cirka 67 minuters speltid per mål är ganska svårslaget.

Publicerad 2017-11-29 kl 13:01
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons