Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Franska ligan: Zlatan vs Cavani - vem är effektivast sett till ren speltid?

Statistikbloggen

I senaste inlägget jämförde jag Zlatan och Cavani när det gäller antalet tävlingsmål i PSG-tröjan för samtliga sammanhang förutom “Kalle Anka Cup” (läs: Champions Cup eller vad det nu heter). Där handlade allt om mål totalt och mål per match.

Men efter en läsares relevanta kommentar till genomköraren så blir det nu en uppföljning: speltid per mål. Och när det ändå ska granskas målskörd så blir det även assist- och poängräkning. Man får ju smida medan järnet är varmt, som det brukar heta.

Några små avgränsningar blir det: endast franska ligan blir det genomgång av. Cuper och europaspel ger annars så olika motstånd och förutsättningar.

Först ut kommer en sammanställning för spelarnas samtliga säsonger i PSG…

20171129-zlatan-vs-cavani-psg-all-seasons-v2

 

Nu över till nästa summering, där vi bara tar med säsongerna då respektive spelare har varit nia (centertank). Detta blir ett alternativt sätt för att jämföra de två anfallsstjärnorna:

Annons

20171129-zlatan-vs-cavani-psg-som-nior-v2

En viktig notering är att spelade stopptidsminuter ej är inräknade.

***

Frågan är om Cavani någonsin kan bli en lika komplett anfallare som Zlatan faktiskt var i sin sista säsong i PSG: 38 mål och 13 assist på 29 starter & 2 inhopp med cirka 67 minuters speltid per mål är ganska svårslaget.

Publicerad 2017-11-29 13:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto