Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Guldskon-kollen: Cavani leder - se toppstriden och svenskkollen här

Radamel Falcao som inledde hösten så starkt och har haft ledningen i kampen om Guldskon denna säsong har på senare tid halkat ner några placeringar. Samtidigt har Edinson Cavani haft bättre lycka och har varit senaste tidens ledare.

En spelare som är värd att notera och skulle kunna hota Cavani på sikt är Liverpools Mohamed Salah Ghaly som har öst in mål på senare tid och leder Premier Leagues skytteliga med 2 bollars marginal före tvåan Harry Kane.

Så här ser läget ut för Guldskon efter helgens matcher:

20171204-guldskon-just-nu

(Guldskon avser endast ligamål i de europeiska ligorna. Mål i övriga tävlingar inkluderas ej. Marcus Berg är med i listan som ett referensobjekt av rent svenskintresse. Han spelar i det 12-faldiga mästarlaget Al Ain i Pro-League i Förenade Arabemiraten.)

När det gäller svenskarna är det mest intressanta kring vad som hänt med Pontus “Boom-Boom” Wernbloom. Han beordrades upp till anfallet på taktiktavlan och målen har trillat in. Hela fyra stycken senaste veckorna.

Även Mikael Ishak har det gått bra för. Tre nya mål i den tyska andradivisionen på drygt en månad och är den svensk i denna sammanställning som gjort flest mål hittills denna säsong. Om det räcker till att få chansen i landslaget inför VM eller till VM återstår att se.

Värt att notera är att Samuel “Masthuggarn” Armenteros har blivit av med sin måltorka i det italienska bottenlaget Benevento. Målet kom den 19:e november hemma i 1–2-förlusten mot Sassuolo som just nu är på 16:e plats i ligan och har därmed med streckstriden att göra.

***

Apropå Benevento: vad tycker ni läsare om Beneventos magiska show mot Milan i helgen där målvakten (Alberto Brignoli) nickade in 2–2-kvitteringen i slutminuterna och laget firade som om det vore för ett VM- eller CL-guld?

Publicerad 2017-12-04 kl 11:14
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons