Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför lottningen av EL-slutspelet: Östersunds dröm- & nitlotter

Statistikbloggen

På måndag sker lottningen för slutspelet i både Champions & Europa League. Det sker mitt på dagen och därmed inte på så kallad “prime time”. CL-lottningen inleds 12:00 och EL-lottningen dansar in en timme senare.

Trevligt nog finns det efter 10 års lång väntan ett svenskt lag med i en lottning som avser spel efter nyår. Senast var det Helsingborg som lottades mot holländska PSV Eindhoven. Nu är det dags för Östersund.

Det finns 15 olika lag som Östersund kan få möta och hur ser det ut med lagens respektive ranking och hur har det gått i ligaspelet i höst? En genomkörare i statistikbibeln ger denna bild av läget…

UEFA TEAM RANKING – styrkeförhållanden mellan lagen

20171209-innan-lottningen-el-slutspel

LIGASPEL – ger en viss känsla för lagens “dagsform”  

20171209-innan-lottningen-el-slutspel-ligafacit

Rent spontant vore Atalanta det lag som Östersund borde ha bäst chans att kunna besegra över 90+90 minuter.

ANNONS

Atalantas facit i ligan (Serie A) hittills denna säsong i detalj:

T: [10] 15m 5–5–5 21–19 (+2) 20p
H: [5] 8m 5–2–1 15–6 (+9) 17p
B: [18] 7m 0–3–4 6–13 (–7) 3p

Teckenförklaring: hakparenteserna avser Atalantas tabellposition för de tre typerna av tabeller som finns: totalt, hemma och borta. 

Laget Atalanta är baserat i Bergamo i norra Italien. Nära alperna. Frågan är om det blir en köldchock för Atalanta om laget får möta Östersund. Medeltemperaturen i Bergamo är snarlik ett syd-/mellansvenskt klimat vintertid. Så kanske kan Östersund ha en klimatfördel.

Som synes har Atalanta ett mycket klent bortafacit. Ska Östersund ha chans att gå vidare från sextondelsfinalen behövs ett riktigt bra resultat hemma och göra en maximalt bra insats på bortaplan. Atalanta borde kunna klassas som drömlotten.

***

Vilket motstånd anser ni läsare vore drömlotten för Östersund?

ANNONS

***

Madrömslotterna är väl ändå ganska uppenbara: A Madrid och Arsenal. För hur mycket Östersund själva påstår att dom kan slå vilket lag som helst så är det en sanning med grov modifikation. Vilken realist som helst förstår direkt att Östersund aldrig kan slå ut A Madrid och Arsenal.

Titta bara på Djurgården – Juventus i CL-kvalet i augusti 2004: 2–2 blev det i Turin och i returen på Råsunda vann Juventus med hela 4–1 och Djurgården var chanslöst sista timmen efter att ha stått upp så bra i de inledande dryga 20 minuterna. Minns någon Johan Arnengs 1–1-mål mot Buffon? Vilken pärla!

Publicerad 2017-12-09 19:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto