Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Serie A: 19:e gången gillt för Masthuggarns Benevento

Blir ett kort instick denna dag, och det händer inte så mycket i fotbollsvärlden nu förutom i England där det köttas på som om jul & nyår inte finns, men det finns ändå en händelse som sticker ut lite extra:

Benevento i Serie A har tagit sin första seger för säsongen. Efter 18 omgångar var tabellraden den mindre smickrande 0–1–17. Den minnesgode minns säkert hur det där krysset gick till: Beneventos målvakt kallades in på stopptid till anfallet vid en hörna mot självaste Milan och lyckades nicka in kvitteringsmålet och firade målet som om det vore ett VM-guld.

För er som inte sett målet ännu, eller för er som inte kan få nog av att se målet, kolla här:

Nu idag 30:e december tog Bevenento, med Masthuggarn (Samuel Armenteros) i laget, sin första 3-poängare när ChievoVerona var på besök. Anfallaren Massimo Coda noterades för matchens enda mål i den 64:e matchminuten. Svensken Armenteros satt på bänken 90 minuter.

Tabellraden förbättrades från 0–1–17 till 1–1–17. Nu skiljer “bara” 9 poäng upp till nästjumboplatsen. För att ta sig ifrån nedflyttningsplatserna i tabellen krävs minst 11 poäng och kraftigt förbättrad målskillnad – med 19 omgångar kvar att spela.

Svenskens facit i Benevento efter 19 omgångar är 1 mål på 5 starter och 4 inhopp. Det målet står för 10% av lagets totalt antal gjorda mål.

***

Vad tror ni läsare om Benevento och Armenteros för de avslutande 19 omgångarna? Klarar laget att rädda Serie A-kontraktet? Blir Armenteros kvar i laget? Eller lånas han ut? Och i så fall: kan vi komma att se honom i någon friskt satsande allsvensk klubb? Har han någon chans att slå sig in i VM-truppen eller spolade han sina chanser efter flytten från holländska ligan till Serie A?

***

Ni som är mer nyfikna på Armenteros kan följa honom lite bättre via Twitter ( twitter.com/SamArmenteros ) eller via Instagram ( www.instagram.com/SamuelArmenteros ) där han – i skrivande stund – lagt upp lika många bilder som han gjort ligamål i Serie A.

Publicerad 2017-12-30 kl 19:46
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons