Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
39v

Inför VM 2018: landslagets andrekeeper Nordfeldts speltid synas i sömmarna

Det såg för ett tag ut som att landslagets ohotade förstemålvakt skulle bli ersatt av den före detta Brommapojken Kristoffer Nordfeldt som slog sig in som ordinarie målvakt i holländska klubben Heerenveen.

Sommaren 2015 hände något: klubbyte. Nordfeldt lämnade Heerenveen för Swansea i Premier League. Detta inför den säsongen som skulle följas av EM 2016 i Frankrike där Andreas Isaksson tackade för sig i Blågult.

När det så blev dags för VM-kvalet som inleddes sensommaren 2016 skulle det dock inte bli Nordfeldt som given etta i Blågult. Istället blev det Robin Olsen, som har tackat för förtroendet på ett väldigt bra sätt – speciellt i play-off:en mot Italien.

Hur kunde det gå så här “snett” för Nordfeldt? En delförklaring finns i hans speltid på klubblagsnivå. Låt oss först kolla på hans karriärstatistik:

 

20180120-nordfeldt-speltid

I den sjätte sista ligamatchen för säsongen 2011–12 byttes han in i matchens första minuter och därefter spelade han de resterande fem sista för säsongen från start. Av 112 möjliga ligamatcher spelade han 104 stycken. För de tre sista säsongerna missade han bara 4 matcher. Dessutom blev det en hel del cupmatcher.

Från att ha varit ohotad förstekeeper i ett lag i holländska ligan – och legat i princip bäst till i landslaget för att ta över efter Isaksson – har han blivit en given andrekeeper i ett lag i engelska ligan och sett Robin Olsen bli nya landslagsmålvakten. Sedan ankomsten till Swansea har det bara blivit 13 tävlingsmatcher på drygt 2 1/2 säsong där 11 av dessa har handlat om diverse cupmatcher.

***

Vad tror/känner ni läsare? Borde Nordfeldt försöka sig på en utlåning till en annan klubb för att maximera speltiden inför VM? Riskerar han att missa VM om han stannar kvar i Swansea, som trots allt ligger sist i Premier League? Och om Swansea trillar ur PL, borde han följa med laget till “Englands Superettan” eller borde han se sig om efter en ny klubb?

Publicerad 2018-01-20 kl 22:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons