Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför VM 2018: landslagets andrekeeper Nordfeldts speltid synas i sömmarna

Statistikbloggen

Det såg för ett tag ut som att landslagets ohotade förstemålvakt skulle bli ersatt av den före detta Brommapojken Kristoffer Nordfeldt som slog sig in som ordinarie målvakt i holländska klubben Heerenveen.

Sommaren 2015 hände något: klubbyte. Nordfeldt lämnade Heerenveen för Swansea i Premier League. Detta inför den säsongen som skulle följas av EM 2016 i Frankrike där Andreas Isaksson tackade för sig i Blågult.

När det så blev dags för VM-kvalet som inleddes sensommaren 2016 skulle det dock inte bli Nordfeldt som given etta i Blågult. Istället blev det Robin Olsen, som har tackat för förtroendet på ett väldigt bra sätt – speciellt i play-off:en mot Italien.

Hur kunde det gå så här “snett” för Nordfeldt? En delförklaring finns i hans speltid på klubblagsnivå. Låt oss först kolla på hans karriärstatistik:

Annons

 

20180120-nordfeldt-speltid

I den sjätte sista ligamatchen för säsongen 2011–12 byttes han in i matchens första minuter och därefter spelade han de resterande fem sista för säsongen från start. Av 112 möjliga ligamatcher spelade han 104 stycken. För de tre sista säsongerna missade han bara 4 matcher. Dessutom blev det en hel del cupmatcher.

Från att ha varit ohotad förstekeeper i ett lag i holländska ligan – och legat i princip bäst till i landslaget för att ta över efter Isaksson – har han blivit en given andrekeeper i ett lag i engelska ligan och sett Robin Olsen bli nya landslagsmålvakten. Sedan ankomsten till Swansea har det bara blivit 13 tävlingsmatcher på drygt 2 1/2 säsong där 11 av dessa har handlat om diverse cupmatcher.

***

Vad tror/känner ni läsare? Borde Nordfeldt försöka sig på en utlåning till en annan klubb för att maximera speltiden inför VM? Riskerar han att missa VM om han stannar kvar i Swansea, som trots allt ligger sist i Premier League? Och om Swansea trillar ur PL, borde han följa med laget till “Englands Superettan” eller borde han se sig om efter en ny klubb?

Annons
Publicerad 2018-01-20 22:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto