Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

United hämtade in 2 poäng på City idag – så ser de intressanta diagrammen ut nu

Burnley–City: kryss (1–1) & United–Huddersfield: hemmaseger (2–0). Så blev resultaten för den suveräna ligaledaren och det närmast jagande laget tidigare idag. Därmed har Citys serieledning minskat från 15 till 13 poäng och den stora frågan är såklart hur trygg den där serieledningen är och går det att hitta någon hopp om ligaguld för United ens med ett mikroskop?

Så här ser poängkurvorna ut efter dagens matcher för de stora bjässarna i Manchester:

20180203-pl-omg26-united-city-kurvor

Vi ser tack vare den gråa stödlinjen att det är – i teorin – först efter att omgång 31 spelats som United har chans att gå om, vilket bygger på att United ska “slicka tallriken rent likt en hund” medan City knappt ens “får tag på brödsmulor”.

ANNONS

Poängdifferensen, som är det kanske mest intressanta kommer här:

20180203-pl-omg26-united-city-differens

Det tog 12 omgångar för City att dra ifrån United till 13 poängs försprång. Om, alltså OM, United ska kunna komma ikapp City är den stora frågan hur många omgångar som kan behövas för att utföra detta på. Lika många omgångar (12 st) som City behövde för att segla iväg till 13 poängs försprång? Vad gissar ni läsare på?

***

Oavsett hur det går för United att försöka komma ikapp och gå förbi City och ta det där ligaguldet – “så att Zlatan blir nöjd” – är det värt en titt på senaste senaste säsongernas United-facit i ligan:

20180203-pl-omg26-united-kurvor-sedan-12-13

Detta är med andra ord den bästa säsongen hittills – poängmässigt – sedan tränaren Sir Alex tackade för sig själv efter en lång och trogen tjänst. United kanske inte slår City denna säsong, men United kan ändå slå “sig själv” när det gäller de fyra senaste säsongerna.

ANNONS

Det finns en liten, liten, liten chans att United under denna säsong kan överträffa de 89 poängen från Sir Alex:s sista säsong. Det är 33 poäng kvar till det målet, samtidigt som det finns 36 poäng i potten för de 12 omgångar som återstår av ligan. I teorin kan United nå 92 poäng som bäst, men det brukar ofta dyka upp en annan kryssmatch och enstaka förlust.

Om Uniteds poängsnitt hittills (2,154 p/match) håller i sig säsongen ut kommer laget att ha krigat hem drygt 81,8 poäng vilket kan avrundas till antingen 81–82 beroende på humör eller vilket lag man håller på. Återstår att se efter sista omgången om United dansade in kring 81–82 poäng eller om det blev fler eller färre poäng.

Publicerad 2018-02-03 kl 18:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto