Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

21 raka CL-säsonger för Real Madrid – ska sviten brytas nu?

Statistikbloggen

En av de mest imponerande sviterna i Champions League är Real Madrids deltagande. Från och med säsongen 1997–98 har laget alltid varit med och slagits om den förmodligen finaste klubblagstiteln i Europa. 21 raka CL-säsonger med andra ord.

Men nu riskerar denna svit att brytas. Risken är kanske inte så skyhög, men den finns ändå där. Laget ligger och puttrar där vid plats 4 i tabellen i La Liga. Dock med en hängmatch till godo som beror på det så kallade “Klubblags-VM” vilket senarelade en match som som annars skulle ha spelats i december.

Så här har Reals CL-facit sett ut sedan Europacupen brandades om till Champions League:

20180204-rma-cl-facit

Nästa säsong av Champions League bjuder in de fyra bäst placerade lagen från La Liga och samtliga av dessa går raka vägen in i gruppspelet utan att behöva kvala. Real Madrids mardröm vore att sluta femma eller sämre. Senast Real blev femma eller sämre inträffade under 1999–2000, men tack vare CL-guldet den säsongen blev det CL-spel även 2000–2001.

Annons

Något senare togs titelhållar-kvalificeringen bort men återinfördes ganska raskt. Ni minns säkert att det berodde på Liverpools CL-guld.

Denna räddningsplanka att som titelhållare (TH) slinka in i nästa säsong av CL finns fortfarande kvar för Real. Första hindret på vägen dit heter Paris Saint-Germain (Paris SG / PSG). Boka in TV-soffan eller en plats i sportbaren 14:e februari och 6:e mars för att se hur det går i det på förhand extremt intressanta dubbelmötet.

***

Apropå Real–PSG så fyller både Cristiano Ronaldo och Neymar år imorgon (5:e februari). Denna blogg passar på att önska grattis på födelsedagen till bägge två.

***

Undertecknad tror att Real på ena eller andra sättet (CL-guld eller Topp 4 i ligan) visar var skåpet skall stå, så att vi till hösten 2018 ser laget spela sitt 22:a raka gruppspel. Vad tror ni läsare på?

Annons
Publicerad 2018-02-04 21:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto