Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

21 raka CL-säsonger för Real Madrid – ska sviten brytas nu?

En av de mest imponerande sviterna i Champions League är Real Madrids deltagande. Från och med säsongen 1997–98 har laget alltid varit med och slagits om den förmodligen finaste klubblagstiteln i Europa. 21 raka CL-säsonger med andra ord.

Men nu riskerar denna svit att brytas. Risken är kanske inte så skyhög, men den finns ändå där. Laget ligger och puttrar där vid plats 4 i tabellen i La Liga. Dock med en hängmatch till godo som beror på det så kallade “Klubblags-VM” vilket senarelade en match som som annars skulle ha spelats i december.

Så här har Reals CL-facit sett ut sedan Europacupen brandades om till Champions League:

ANNONS

20180204-rma-cl-facit

Nästa säsong av Champions League bjuder in de fyra bäst placerade lagen från La Liga och samtliga av dessa går raka vägen in i gruppspelet utan att behöva kvala. Real Madrids mardröm vore att sluta femma eller sämre. Senast Real blev femma eller sämre inträffade under 1999–2000, men tack vare CL-guldet den säsongen blev det CL-spel även 2000–2001.

Något senare togs titelhållar-kvalificeringen bort men återinfördes ganska raskt. Ni minns säkert att det berodde på Liverpools CL-guld.

Denna räddningsplanka att som titelhållare (TH) slinka in i nästa säsong av CL finns fortfarande kvar för Real. Första hindret på vägen dit heter Paris Saint-Germain (Paris SG / PSG). Boka in TV-soffan eller en plats i sportbaren 14:e februari och 6:e mars för att se hur det går i det på förhand extremt intressanta dubbelmötet.

ANNONS

***

Apropå Real–PSG så fyller både Cristiano Ronaldo och Neymar år imorgon (5:e februari). Denna blogg passar på att önska grattis på födelsedagen till bägge två.

***

Undertecknad tror att Real på ena eller andra sättet (CL-guld eller Topp 4 i ligan) visar var skåpet skall stå, så att vi till hösten 2018 ser laget spela sitt 22:a raka gruppspel. Vad tror ni läsare på?

Publicerad 2018-02-04 kl 21:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto