Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

La Ligas skytteliga: ledande Messi mot jagande Ronaldo – grafiskt

Statistikbloggen

Leo Messi har i princip hela säsongen varit ledare i La Ligas skytteliga medan portugisen Ronaldo inledde säsongen med att vara avstängd första 4 omgångarna efter “klanteriet” i den spanska supercupen och stod efter 12 omgångar på chockerande ett enda mål.

Men från och med omgång 13, som Real Madrid spelade den 25:e november (3–2 hemma mot Malaga), har det hänt något. Se diagrammet nedan:

20180212-la-liga-goals-messi-cr7

(Real Madrid spelade klubblags-VM i december och därför har en ligamatch senarelagts.)

10 mål på 10 matcher från och med Malaga-matchen 25/11–2017, och 7 mål på senaste 4 matcherna. Ronaldo har minst sagt kommit igång igen och har på senare tid antingen presterat målmässigt lika bra som Messi – eller bättre. Som mest låg Ronaldo 12 mål bakom Messi. Nu är det 9 mål som skiljer – med hängmatchen till godo.

Messi står alltså på 20 mål efter 23 matcher. Ronaldo står på 11 mål efter 22 matcher. Messi har spelat samtliga 23 matcher medan Ronaldo har spelat 18 av 22 matcher. En del av tävlingsmomentet handlar om att undvika avstängningar, ha tränarens förtroende och hålla kroppen i form så den håller för maximalt många matcher.

Annons

***

En titt på spelarnas respektive lag i La Liga denna säsong, där Barcelona är ledarlaget:

20180212-la-liga-pts-fcb-vs-rma

Skillnaden just nu är rejäl. Barcelona leder med 17 poäng (59 vs 42), eller 16 alternativt 14 beroende på hur det kommer gå i hängmatchen. Sedan finns ett inbördes möte – El Clasico – den 5/6 maj där Real Madrid får chansen att se till att Barca inte tar nya poäng.

***

Vad tror ni läsare? Vem gör flest ligamål av Messi och Ronaldo – och finns det någon chans över huvud taget för Real Madrid att gå om Barca eller blir det det Barca som plockar hem ligaguldet?

Publicerad 2018-02-12 22:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto