Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

25v

Grafiska utvecklingen: CL-slutspelsmål för CR7, Messi & Zlatan

Messi må vara kungen av La Liga, men i Champions League är det i princip i varenda summering denne Cristiano som gång på gång på gång på gång visar var skåpet skall stå. Han är i en klass för sig.

En av kommentarerna till förra blogginlägget efterlyste en titt på antal slutspelsmål i CL, vilket var ett väldigt bra önskemål, så här kommer den genomköraren.

Efter Ronaldos 2 nya mål nu senast mot PSG innebar det slutspelsmål nummer 55 och 56 i CL. Så här ser utvecklingen ut rent grafiskt för världens 3 hetaste anfallare över senaste dryga 10–15 åren:

20180216-zlatan-messi-cr-cl-goals

Ronaldo står på 56, Messi på 37 och Zlatan på 10. Grafiken ovan visar utvecklingen från start till dagens nivåer

När det gäller mål i gruppspelen står både Ronaldo och Messi på 60 var. Zlatan står på 38. Det innebär att Messi förmodligen kommer att ha gjort fler slutspelsmål än vad Zlatan har gjort gruppspelsmål.

***

Förmodligen kommer någon att anse att Zlatan inte är nummer 3 av de aktiva anfallarna över senaste dryga 10–15 åren när det gäller prestation och “star status”. Det är fritt fram att föreslå någon annan i så fall och lägga fram statistik och argument. Tippar att de flesta håller med om att Zlatan får klassas som nummer 3 även om några tycker annorlunda och det har man full rätt att göra.

***

Mer av intresse från “Ronaldo-bibeln” är att han har gjort mål i 8 raka CL-matcher. Det började med 2 mål i finalen senast mot Juventus. Sedan mål i alla sex gruppspelsmatcherna och nu senast mot PSG. Totalt 13 mål på de 8 matcherna. Det ger ett målsnitt på 1,625. Inte illa pinkat.

 

Publicerad 2018-02-16 kl 19:28
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER