Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grafiska utvecklingen: CL-slutspelsmål för CR7, Messi & Zlatan

Statistikbloggen

Messi må vara kungen av La Liga, men i Champions League är det i princip i varenda summering denne Cristiano som gång på gång på gång på gång visar var skåpet skall stå. Han är i en klass för sig.

En av kommentarerna till förra blogginlägget efterlyste en titt på antal slutspelsmål i CL, vilket var ett väldigt bra önskemål, så här kommer den genomköraren.

Efter Ronaldos 2 nya mål nu senast mot PSG innebar det slutspelsmål nummer 55 och 56 i CL. Så här ser utvecklingen ut rent grafiskt för världens 3 hetaste anfallare över senaste dryga 10–15 åren:

20180216-zlatan-messi-cr-cl-goals

Ronaldo står på 56, Messi på 37 och Zlatan på 10. Grafiken ovan visar utvecklingen från start till dagens nivåer

När det gäller mål i gruppspelen står både Ronaldo och Messi på 60 var. Zlatan står på 38. Det innebär att Messi förmodligen kommer att ha gjort fler slutspelsmål än vad Zlatan har gjort gruppspelsmål.

Annons

***

Förmodligen kommer någon att anse att Zlatan inte är nummer 3 av de aktiva anfallarna över senaste dryga 10–15 åren när det gäller prestation och “star status”. Det är fritt fram att föreslå någon annan i så fall och lägga fram statistik och argument. Tippar att de flesta håller med om att Zlatan får klassas som nummer 3 även om några tycker annorlunda och det har man full rätt att göra.

***

Mer av intresse från “Ronaldo-bibeln” är att han har gjort mål i 8 raka CL-matcher. Det började med 2 mål i finalen senast mot Juventus. Sedan mål i alla sex gruppspelsmatcherna och nu senast mot PSG. Totalt 13 mål på de 8 matcherna. Det ger ett målsnitt på 1,625. Inte illa pinkat.

 

Publicerad 2018-02-16 19:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto