Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenals chans på ligaguldet borta – 30p efter med 27p kvar att spela om

Statistikbloggen

Inte mycket ljus för Arsenals del efter 1–2-förlusten borta mot Brighton (& Hove) nyss. Detta blev det 10:e inkasserade förlusten för säsongen i Premier League för den gamle gode Arsene Wenger och hans män. Laget står kvar på sina 45 poäng och har 30 poäng till ledande City – med det stora problemet just nu att det bara finns 27 poäng kvar att spela om.

Därmed har Arsenal nu även matematiskt kastat in handduken när det gäller kampen om guldet. Eller om det nu var Brighton som gjorde det.

Arsenal blev därmed första storklubben att försvinna från chanserna om ett ligaguld och det gör det åter aktuellt att summera läget kring pokalchanserna. Så här ser det ut nu:

20180304-storklubbarna-titeljakten-status

Tog tillfälligt bort hur många poäng varje lag ligger efter en serieledare, samt hur många poängs marginal serieledarna har till ligatvåor. Detta eftersom det är mitt på en söndag eftermiddag.

***

Arsenal får nu försöka sig på att rädda säsongen med antingen en garanterad CL-plats via ligan (13 poäng upp dit just nu), eller en garanterad CL-plats via EL-guld. Eller åtminstone att lägga vantarna på en EL-plats och då krävs det att laget blir antingen femma eller sexa i ligan. Femteplatsen ger EL-plats tack vare ligaplacering och sjätteplatsen är denna säsong en “europabiljett bortskänkes”-plats (då åtminstone City i praktiken måste skänka bort sin säkrade EL-plats via ligacupvinsten). Eventuellt kan en sjundeplats räcka för europaspel och där beror det på FA-cupen.

Annons
Publicerad 2018-03-04 16:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto