POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ny koll på kampen om Guldskon: Liverpools Salah leder före tvåan Messi

Nu i den passande skarven mellan landslagsfotbollen som varit och kommande helgens ligatoppfotboll kommer en ny koll på kampen om Guldskon extra lägligt. Det var drygt 2 månader sedan som senaste kollen lades ut i den här bloggen och det är bara att konstatera att Liverpools fynd Salah har tagit över ledningen från Harry Kane.

Salah spelade de två senaste säsongerna i Roma och stänkte in 14 respektive 15 baljor per säsong i Serie A, vilket fick Liverpools transferansvarige och kassör att vända upp och ner på spargrisen för att skicka över de X antal miljoner euro som behövdes. Salah är redan nu endast 1 mål ifrån att tangera målskörden på de två säsongerna som Roma-spelare i Serie A. Snacka om en målskytt av rang!

Vi kommer högst sannolikt att få se Salah i sommarens VM då hans landslag Egypten kvalade in och lottades in i samma grupp som Ryssland, Uruguay och Saudiarabien.

Så här ser det ut just nu med Salah i topp och med de spelare som kan utmana – samt en intressant svenskkoll:

20180329-guldskon-just-nu

Den absolut största raketen på listan ovan är Cristiano Ronaldo som svarat för hela 16 mål på senaste 10 omgångarna som laget spelat. Salah har gjort 10 mål senaste 7 omgångarna för sitt Liverpool. Även Griezmann i “det andra Madrid” har tjongat in en hel del bollar i målburen.

Noterbart är att Edinson Cavani inte tycks vara lika glödhet som tidigare under säsongen. Kanske försvann en del av glädjen med att laget åkte ur Champions League mot Real Madrid? Falcao som gick som tåget i början av hösten har kroknat desto mer.

För svensk del är det trevligt att John Guidetti gjort säsongens första mål, vilket är old news, men ändå värt att upprepa att målet gjordes mot inget mindre än självaste FC Barcelona. Marcus Berg och Kiese Thelin fortsätter att göra mål i en helt okej takt. Kiese med sina 5 nya på 8 matcher och Berg med lika många men på endast 6 matcher vilket är ett bättre målsnitt.

Kiese Thelin delade skytteligasegern med sina 16 mål. Nu väntar ett gruppspel för de bästa lagen i ligan då europacupplatserna ska fördelas. Ishak som ledde skytteligan i Zweite Bundesliga har tappat till en tredjeplats – och det återstår nu 7 omgångar. “Newman” har gjort 2 nya mål och denna Newman – för er som kanske undrar – är Christoffer Nyman. Nyman är Newman på engelska och hand upp alla ni läsare som gillar eller älskar serien Seinfeld.

***

Ledare i Guldskon i de sammanställningar som varit i denna blogg:

11 sep 2017: Falcao & Cavani (delad ledning)
2 okt 2017: Falcao
27 okt 2017: Falcao & Immobile (delad ledning)
4 dec 2017: Cavani
23 jan 2018: Harry Kane
29 mar 2018: Salah

Sedan 2007–08 har priset enbart vunnits av spelare från Portugal (CR7), Argentina (Messi) och Uruguay (Diego Forlan & Luis Suarez). Kan Salah bryta detta mönster?

Skulle Salah vinna blir han inte bara första spelaren från Egypten att vinna detta individuella pris utan även den första från ett afrikanskt land.

***

Även om Salah leder för tillfället kan inte världens två bästa anfallare räknas bort ännu. En titt enbart på dessa tre spelare ger denna bild…

Salah 28 mål & 7 omgångar kvar (ledare)
Messi 25 mål & 9 omgångar kvar (3 mål bakom Salah)
Ronaldo 22 mål & 9 omgångar kvar (6 mål bakom Salah)

2 enkla hattrick över 2 matcher och Ronaldo är ikapp Salah med lika många/få omgångar kvar. Samma visa för Messi som är “Vice Hattrick-kung” bakom Ronaldo.

Vad anser ni läsare? Står kampen bara mellan Messi & Ronaldo eller har Salah en god chans?

Publicerad 2018-03-30 kl 13:00
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto