Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
27v

Efter El Clasico: ligamålutvecklingen för Messi, Ronaldo och Suarez denna säsong

Samtliga tre superstjärnor nätade i söndagens “liga-El Clasico” där Barca hade hemmaplan och den officiella publiksiffran blev 97 939 eller 98 tusen om man avrundar. Det ska jämföras med de 80 737 – eller 81 tusen avrundat – när lagen hade förra stormötet i ligan på Reals hemmaplan.

Vem var då den fjärde mannen att näta? Jo, det var Gareth Bale som räddade 1 pinne åt Real. Barca höll undan och har nu 35 förlustfria av 35 möjliga ligamatcher denna säsong. Eftersom Barca avslutade förra säsongen med 7 raka utan förlust är laget uppe i imponerande 42 utan förlust. I denna svit på 42 raka utan förlust ingår tre möten med Real Madrid (2x borta & 1x hemma) samt två möten med “Det Andra Madrid”.

Barca har gjort 117 mål – eller 2,79 mål/match – under denna 42 matcher långa svit. Messi står för 43 av dessa mål vilket motsvarar nästan 37% av alla mål. Imponerande statistik!

Nu över till hur utvecklingen för antal gjorda ligamål varit för Messi, Ronaldo och “the other guy” (ni som sett Seinfeld förstår):

20180507-la-liga-goals-messi-cr7-suarez

Cristiano Ronaldo missade de fyra första omgångarna denna säsong efter (den klantiga) utvisningen i den spanska supercupen mot Barcelona. Därefter har portugisen missat ytterligare fem ligamatcher där samtliga varit på vårkanten (mot Leganes, Espanyol, Las Palmas, Malaga och åter igen Leganes). Totalt nio av 35 matcher har Ronaldo missat och står på 26 spelade. Messi däremot har spelat 34 av 35 möjliga matcher.

Med tre omgångar kvar för Barca och Real har Messi en 8-målsledning till tvåan Ronaldo i skytteligan. Det är inte avgjort förrän damen som väger över 100 pannor har sjungit, men Messi kan förmodligen redan nu ta ut den segern i förskott.

Men Ronaldo vill förmodligen inte bli knäppt på nästan av Barcas “andrafiol”. Just nu skiljer bara ett enda mål mellan Ronaldo och Suarez.

***

Apropå andrafioler – vem anser ni läsare är Real Madrid andrafiol: Bale eller Benzema?

Publicerad 2018-05-07 kl 00:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons