Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
31v

Tysklands makalöst bra facit i VM genom alla tider (tabell)

Snart inleds det 21:a världsmästerskapet i fotboll och Tyskland gör sitt 19:e besök. Intressant är hur otroligt bra facit som Tyskland har på sitt CV. Deras facit är minst sagt makalöst bra. Exakt hur bra det är är vad som redovisas nedan.

KVALSPEL

Tyskland har ALDRIG misslyckats med att kvala in till ett mästerskap och på de 94 kvalmatcherna har stornationen bara förlorat två. Senaste gången mot det Svennis coachade England hösten 2001. Inför tre av mästerskapen genom åren har Tyskland varit kvalificerade i egenskap av titelhållare men denna gräddfil skrotades senare. Två gånger har tyskarna sluppit kvala i egenskap av arrangörsland.

Det första världsmästerskapet – som saknade kvalspel – valde Tyskland att inte ställa upp i. VM 1950 fick Tyskland inte tillstånd att deltaga i efter att ha varit ockuperat åren efter andra världskriget.

Därmed har Tyskland spelat 18 av 18 möjliga mästerskap. Nu skall det 19:e spelas i det 21:a världsmästerskapet.

TURNERINGARNA

Över de 18 mästerskapen har Tyskland nått medaljmatch hela 13 gånger, vilket motsvarar drygt 72 procent. 17 av 18 gånger har Tyskland nått åtminstone kvartsfinal (eller motsvarande). Så här ser statistiken ut i tabellform:

20180610-tyskland-vm-facit

Placering är den officiella placeringen som Tyskland tilldelats.

Sedan 1954 när Tyskland åter igen kunde ställa upp i VM har laget alltid nått minst kvartsfinal (eller motsvarande). Det innebär 16 gånger i rad. Tyskland har vunnit samtliga av deras åtta senaste åttondelsfinaler (1986–2014) som ersatte fortsatt gruppspel.

Noterbart är att när Tyskland förlorade semifinalen mot Sverige i VM 1958 i Sverige så skedde det med en tysk spelare utvisad. Det är enda gången som Tyskland har förlorat mot Sverige i tävlingsmatcher. Sverige har alltså aldrig vunnit mot Tyskland med 11 mot 11 man i kval- och mästerskapssammanhang.

Facit för de 13 medaljmatcherna…
FINALMATCH: 8 gånger (4 vinster & 4 förluster)
BRONSMATCH: 5 gånger (4 vinster & 1 förlust)

***

Vad tror ni läsare? Hur går det för Tyskland i sommar? Och kommer Sverige kunna ta den första segern mot tyskarna med 11 mot 11 man?

Publicerad 2018-06-10 kl 11:22
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons