Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tysklands makalöst bra facit i VM genom alla tider (tabell)

Statistikbloggen

Snart inleds det 21:a världsmästerskapet i fotboll och Tyskland gör sitt 19:e besök. Intressant är hur otroligt bra facit som Tyskland har på sitt CV. Deras facit är minst sagt makalöst bra. Exakt hur bra det är är vad som redovisas nedan.

KVALSPEL

Tyskland har ALDRIG misslyckats med att kvala in till ett mästerskap och på de 94 kvalmatcherna har stornationen bara förlorat två. Senaste gången mot det Svennis coachade England hösten 2001. Inför tre av mästerskapen genom åren har Tyskland varit kvalificerade i egenskap av titelhållare men denna gräddfil skrotades senare. Två gånger har tyskarna sluppit kvala i egenskap av arrangörsland.

Det första världsmästerskapet – som saknade kvalspel – valde Tyskland att inte ställa upp i. VM 1950 fick Tyskland inte tillstånd att deltaga i efter att ha varit ockuperat åren efter andra världskriget.

Annons

Därmed har Tyskland spelat 18 av 18 möjliga mästerskap. Nu skall det 19:e spelas i det 21:a världsmästerskapet.

TURNERINGARNA

Över de 18 mästerskapen har Tyskland nått medaljmatch hela 13 gånger, vilket motsvarar drygt 72 procent. 17 av 18 gånger har Tyskland nått åtminstone kvartsfinal (eller motsvarande). Så här ser statistiken ut i tabellform:

20180610-tyskland-vm-facit

Placering är den officiella placeringen som Tyskland tilldelats.

Sedan 1954 när Tyskland åter igen kunde ställa upp i VM har laget alltid nått minst kvartsfinal (eller motsvarande). Det innebär 16 gånger i rad. Tyskland har vunnit samtliga av deras åtta senaste åttondelsfinaler (1986–2014) som ersatte fortsatt gruppspel.

Noterbart är att när Tyskland förlorade semifinalen mot Sverige i VM 1958 i Sverige så skedde det med en tysk spelare utvisad. Det är enda gången som Tyskland har förlorat mot Sverige i tävlingsmatcher. Sverige har alltså aldrig vunnit mot Tyskland med 11 mot 11 man i kval- och mästerskapssammanhang.

Annons

Facit för de 13 medaljmatcherna…
FINALMATCH: 8 gånger (4 vinster & 4 förluster)
BRONSMATCH: 5 gånger (4 vinster & 1 förlust)

***

Vad tror ni läsare? Hur går det för Tyskland i sommar? Och kommer Sverige kunna ta den första segern mot tyskarna med 11 mot 11 man?

Publicerad 2018-06-10 11:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto