Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF utslaget från CL – uppdaterad grafik över 20 senaste svenska CL-kval

Statistikbloggen

Inte ens ett enda mål lyckades Malmö FF göra borta mot det gamla Videoton (numera Vidi) på ungersk mark ikväll. 0–0 slutade matchen och därmed summeras dubbelmötet till 1–1 där Videoton drog längsta stickan tack vare 1–0 i bortamålsräkningen. Videoton går nu vidare till nästa kvalrunda medan Malmö FF tröstas av UEFA med en plats i sista kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.

Nu blir det kvalspel mot antingen walesiska The New Saints eller danska Midtjylland för att nå Europa League. Midtjylland har en 2–0-ledning efter första mötet. Returen spelas på torsdag och ett nordiskt derby vore väl häftigare än Malmö FF mot ett lag från Wales?

Noterbart för The New Saints är att laget har vunnit den inhemska ligan senaste sex säsongerna samt sju gånger senaste åtta säsongerna.

Ett Europa League-gruppspel med gynnsam lottning där Malmö FF presterar i linje med Östersunds insats förra hösten är vad Allsvenskan skulle behöva just nu – med tanke på att AIK, Djurgården och Häcken snabbare än kvickt blev utslagna i EL-kvalet.

Annons

Nu över till den uppdaterade grafiken över svenska lagens facit i CL-kvalen senaste åren…

20180814-cl-kvalfacit-senaste-20-kvalen-inkl-2018-19

***

Den stora frågan: varför gick det så snett även denna sommar för Malmö FF i kvalet med de resurser som skapats efter två CL-höstar och en läropeng från förra årets dunderfiasko mot Vardar? Vad har ni för magkänsla, läsare?

***

Till sist, det där med Anders Svensson och hans skor och hyllorna. Förhoppningsvis har Svensson haft fler än ett enda par under hela sin långa karriär, samt minst en enda hylla hemma att välja var skorna skall ställas 🙂

 

Publicerad 2018-08-14 22:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto