Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
14v

Efter Allsvenskan omgång 25: nya guldchanstabellen

Kryss för serieledande AIK i “helgens” allsvenska omgång – den 25:e av 30 stycken. Den åtta poäng stora serieledningen från omgång 24 höll i sig då Norrköping också kryssade (mot Djurgården). Därmed åter läge att titta till guldchanstabellen – vilka lag är fortfarande med i racet samt vilka kan – i teorin – gå om ledande AIK?

Så här ser den purfärska guldchanstabellen ut:

20181008-allsvenskan-guldchanstabellen

Endast lagen på platserna 2–6 kan gå om AIK, där det i praktiken bara handlar om att det är lagen på platserna 2–3 som har en realistisk chans att ge AIK en match. Malmö, Östersund och Häcken är för långt ifrån.

Övrigt av intresse är att AIK har forfarande chansen kvar att sätta nytt poängrekord för Allsvenskan med 16 lag som spelades första gången år 2008 (då Kalmar vann SM-guld). 68 poäng eller mer krävs för att sätta nytt rekord.

Det krävs 3 segrar för AIK att tangera MFF:s rekord på 67 poäng vilket innebär att det “räcker” för AIK med 3 segrar, 1 kryss och 1 förlust på de 5 avslutande matcherna att skriva ny historia med 68 poäng. Som mest kan AIK nå 73 poäng.

Så här ser det ut grafiskt för omgångarna 1–25 för de för tillfället fyra bästa lagen i serien:

20181008-allsvenskan-2018-topp4-lagen

Guldet för AIK har varit så nära statistiskt säkerställt som det bara går sedan många omgångar bakåt. Som alla vet ger SM-guldet en plats i CL-kvalet kommande sommar.

När det handlar om EL-kvalplatserna som förtjänas via Allsvenskan gäller positionerna 2 och 3 där dessa två lag kommer att kliva in i första kvalomgången kommande sommar. Det lag som vinner Svenska Cupen tar en plats i den andra kvalomgången i EL.

***

Nu har ett ett nästan 2 veckor långt uppehåll i Allsvenskan inletts för att det skall spelas landskamper. Nästa allsvenska omgång – den 26:e av 30 – startar lördag den 20:e oktober. I den spelar AIK ett tvillingderby mot Djurgården på Telekomvallen och tvåan Hammarby möter fyran Malmö borta medan trean Norrköping tar sig an Kalmar på den så kallade “Kycklingarenan” som den ibland kallas lite skämtsamt.

Publicerad 2018-10-09 kl 00:48
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons