Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför veckans CL-matcher: antal mål totalt – CR7 kan dra ifrån skadade Messi

Statistikbloggen

CR7:s Juventus borta mot United ikväll. Imorgon Barca hemma mot Inter men Messi missar den på grunda av skadan från helgen. Messi har tagit in på Ronaldo denna höst – nu har Ronaldo “bara” gjort 15 fler mål totalt i CL än vad Messi har gjort. Gyllene läge ikväll för Ronaldo att åter öka avståndet till Messi – hur kommer Ronaldo att lyckas?

Innan vi går vidare kan det behöva klargöras/bekräftas. Ronaldo är spelklar för kvällens match mot sin före detta klubb United. Det blev aldrig några 2–3 matchers avstängning för det röda kortet. Det blev endast en match, vilket det finns officiell information om här hos UEFA CEDB. För er som inte klickar på länken och undrar vad CEDB innebär så är det en förkortning av Control, Ethics & Disciplinary Body.

Så här har de två “utomjordingarna” presterat i Champions League genom åren, med Sveriges största CL-stjärna Zlatan som referensobjekt:

20181023-zlatan-messi-cr7-cl-goals-utveckling

Inför det pågående gruppspelet stod Ronaldo på 120 och Messi på 100 mål. Ronaldo klantade till det i första matchen med Juve då det röda kortet togs fram av domaren. Därmed missade Ronaldo drygt 150 av de 180 första minuterna. I Ronaldos frånvaro har Messi passat på att ta in hela fem mål på Ronaldo.

ANNONS

Nu inför omgång 3 av 6 i gruppspelet hade Messi oflyt att bli skadad – frågan är då hur bra Ronaldo kan vara att passa på att åter öka på sin ledning nu när han är tillbaks efter avstängningen. Vad tror ni läsare?

Det röda kortet var för övrigt Ronaldos första någonsin i Champions League.

***

Det k-a-n bli så att Zlatan Ibrahimovic joinar Real Madrid under januari-fönstret och därmed ges ett nytt försökt att vinna den där “piiiiiiiiip champions” som det kallas ibland. Men Zlatan lär nog aldrig komma ikapp CR7 – supersvensken är hela 72 CL-mål bakom portugisen (48 vs 120 mål).

***

Den enda som kan hota “Kung Ronaldo” i CL sett till antal mål totalt sett är Messi. Av just nu aktiva spelare ser topplistan ut så här…

Ronaldo 120
Messi 105 (skadad just nu)
Benzema 56
Zlatan 48

ANNONS
Lewandowski 46
Tomas Müller 42
Cavani 33
Agüero 32
Neymar 30

***

Glöm inte bort att veckans CL-matcher har avsparkstiderna 18:55 och 21:00.

***

Uppdaterat kl 18:45 – omskrivet eftersom Messi är skadad och missar onsdagens CL-match. Ledsen guys för detta med skadeläget. 

Publicerad 2018-10-23 11:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto