Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter galna AIK–MFF 1–1: Häcken & MFF helt borta från guldstriden (se tabell)

Statistikbloggen

AIK har varit det blivande mästarlaget ända sedan mitten av säsongen, och förmodligen kommer väl Sebbe Larssons 1–1-kvittering på frispark hemma mot Malmö FF i typ den 95:e minuten bli det symboliska målet för SM-guldet. Målet gav inte enbart försprång mot jagande lagen – det sågade även av Häcken och Malmö FF från guldstriden. Därmed dags för en ny titt på guldchanstabellen.

Men förutom att AIK (läs: Sebbe Larsson) sågade av Häcken och Malmö FF så är även Hammarby i praktiken avsågat. Det finns matematisk möjlighet för Hammarby att vinna SM-guld och då krävs 3 raka segrar samtidigt som AIK förlorar samtliga matcher. Dessutom måste “Bajen” hämta in 13 plusmål.

Det finns många varianter på hur Bajen ska kunna gå om AIK. En variant är att Bajen vinner sina tre matcher med totalt 7–0 (3–0, 2–0 & 2–0) medan AIK förlorar med totalt 0–6 (0–2, 0–2 & 0–2). Samtidigt får inte Norrköping ta mer än 4 poäng av totalt 9 som finns i potten.

Det ska bara inte kunna hända att AIK förlorar guldet till Hammarby med det tabell-läge som råder. Norrköping är just nu det enda kvarvarande lag som kan ge AIK en kamp om guldet. Så här ser läget ut efter 27 av 30 spelade omgångar:

ANNONS

20181029-allsvenskan-guldchanstabellen

Vi ser för övrigt att de fem bästa lagen i tabellen vann sina premiärmatcher av årets Allsvenskan. Ledande och blivande mästarlaget AIK har fortfarande chans att sätta nytt poängrekord men efter senaste tre matcherna i Allsvenskan med enbart kryss har chansen minskat en hel del. Nu krävs tre raka segrar för nytt poängrekord.

Två av de möjliga utfallen för AIK på slutet…

9p = 3–0–0 => 60p + 9p = 69p (nytt rekord)
7p = 2–1–0 => 60p + 7p = 67p (tangerat rekord)

Gällande rekordet 67 poäng sattes av Malmö FF år 2010.

När det gäller bottenstriden lyckades Kalmar säkra det allsvenska kontraktet i omgång 27 efter sitt kryss borta mot Hammarby. Nu blir det en kamp om kvalplatsen mellan BP och Dalkurd där Dalkurd har rejält bättre målskillnad än BP.

Publicerad 2018-10-29 23:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto