Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Årets tränare – alla vinnare 1995–2018 med prestationen redovisad

Statistikbloggen

Grattis Rikard Norling till priset Årets Tränare 2018 vid tillställningen Allsvenskans Stora Pris tidigare ikväll (som TV12 direktsände). Detta innebär att ytterligare en tränare har vunnit priset för andra gången samt att vinnaren har ett purfärskt SM-guld på CV:t. Men hur ofta har detta hänt? Här kommer en summering av hur det sett ut med alla vinnare från och med 1995…

20181119-arets-tranare.png

Det mest slående är att ett SM-guld mer eller mindre garanterar guldtränaren priset “Årets Tränare”. 15 av 20 gånger (75%) har det blivit så. De få åren då guldtränarna ej belönats med detta pris har det varit 2 st andraplatser, 2x Harry Potter och allsvenska kvalet 1996.

Fyra gånger har en tränare eller tränarduo vunnit priset för andra gången. Party-Janne och Rikard Norling är de enda två som vunnit priset på nytt men med annan klubb. Djurgården-duon och Harry Potter är de enda som vunnit priset två år i rad.

***

Vad tycker ni läsare? Är Rikard Norling den värdiga vinnaren efter att ha ordnat SM-guld med endast 1 förlust vilket är rekord i modern tid? Eller borde en annan tränare ha fått priset – och i så fall vem och varför?

Annons
Publicerad 2018-11-19 23:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto