Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför finalen i klubblags-VM: ska La Liga ta sin 19:e internationella titel på 5 år?

Statistikbloggen

Sorry Premier League, men det är La Liga som har totaldominerat i internationella sammanhang för de europeiska ligorna på 2000-talet. Nu på lördag spelas finalen i klubblags-VM och La Liga kan vinna sin 19:e titel på 20 senaste försöken.

Eller ska Marcus Bergs lag Al-Ain sätta ut krokbenet så att det stannar vid “bara” 18 titlar på 5 år för La Liga?

Så här har det sett ut åren 2000–2018…

20181220-pokalvinsterna-2000-talet

Senast en svensk vann klubblags-VM var 2009 när Zlatan Ibrahimovic och hans Barcelona vann. Nu har Marcus Berg chansen att ta över som senaste svensk att ha vunnit, men det blir tufft även om motståndaren Real Madrid har varit svår att känna igen.

Gareth Bale visade i alla fall att han fortfarande är en målskytt att räkna med i ena semifinalen genom ett hattrick som förde honom upp till skytteligaledning för årets klubblags-VM. Marcus Berg är delad tvåa med sina två mål.

Annons

Värt att ha i åtanke är att Real Madrid startade i semifinalen medan Al-Ain startade i ett tidigare skede i slutspelsträdet. Inför finalen har Real Madrid bara behövt spela en match medan Al-Ain har spelat hela tre matcher.

Publicerad 2018-12-20 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto