Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter klubblags-VM: La Liga har vunnit 19 av 20 titlar på 5 år

Statistikbloggen

Marcus Berg fick 75 minuter i finalen för klubblags-VM idag, men räckte inte till – Real Madrid visade Al-Ain var skåpet skall stå med segerresultatet 4–1. Därmed har La Liga vunnit nästan osannolikt många internationella titlar senaste 5 åren: 19 av 20 möjliga.

Ja vad ska man säga? Sammanställningen nedan talar för sig själv:

20181222-pokalvinsterna-2000-talet

***

Marcus Berg hade chansen att ta över som senaste svensk att vinna klubblags-VM. Så blev det dock inte. Däremot är han senaste svensk i en final. Senaste svensk att ha vunnit finalen i klubblags-VM är Zlatan Ibrahimovic med sitt Barcelona i slutet av 2009.

Senaste svensk att ha vunnit en internationell titel med ett europeiskt klubblag – om samtliga spanska vinster räknas bort – är: Zlatan Ibrahimovic med sitt Man United våren 2017 då Europa League vanns. Tyvärr skadade sig Zlatan i kvartsfinalreturen hemma mot Anderlecht den 20:e april 2017 och missade semifinalen mot John Guidettis Celta Vigo och finalen mot Ajax på Kompisvallen i Solna.

Annons

***

Frågan är hur det blir år 2019. Vad tippar ni läsare?

Publicerad 2018-12-22 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto