Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
3v

Efter klubblags-VM: La Liga har vunnit 19 av 20 titlar på 5 år

Marcus Berg fick 75 minuter i finalen för klubblags-VM idag, men räckte inte till – Real Madrid visade Al-Ain var skåpet skall stå med segerresultatet 4–1. Därmed har La Liga vunnit nästan osannolikt många internationella titlar senaste 5 åren: 19 av 20 möjliga.

Ja vad ska man säga? Sammanställningen nedan talar för sig själv:

20181222-pokalvinsterna-2000-talet

***

Marcus Berg hade chansen att ta över som senaste svensk att vinna klubblags-VM. Så blev det dock inte. Däremot är han senaste svensk i en final. Senaste svensk att ha vunnit finalen i klubblags-VM är Zlatan Ibrahimovic med sitt Barcelona i slutet av 2009.

Senaste svensk att ha vunnit en internationell titel med ett europeiskt klubblag – om samtliga spanska vinster räknas bort – är: Zlatan Ibrahimovic med sitt Man United våren 2017 då Europa League vanns. Tyvärr skadade sig Zlatan i kvartsfinalreturen hemma mot Anderlecht den 20:e april 2017 och missade semifinalen mot John Guidettis Celta Vigo och finalen mot Ajax på Kompisvallen i Solna.

***

Frågan är hur det blir år 2019. Vad tippar ni läsare?

Publicerad 2018-12-22 kl 20:18
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons